Ολα αλλάζουν ραγδαία: Στην Κίνα χτίζουν βίλες με 3D εκτυπωτή [εικόνες] - iefimerida.gr

Ολα αλλάζουν ραγδαία: Στην Κίνα χτίζουν βίλες με 3D εκτυπωτή [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η πρωτοποριακή μηχανική που χρησιμοποίησε η εταιρεία Shanghai WinSun Decoration Design Engineering Co. ξεκίνησε πριν από μερικούς μήνες, όταν η εταιρεία εκτύπωσε δέκα κτίρια, σε 24 ώρες, αποκλειστικά από τσιμέντο, χρησιμοποιώντας έναν τεράστιο εκτυπωτή.


Η κινεζική εταιρεία χτίζει ή μάλλον εκτυπώνει τις πρώτες τρισδιάστατες βίλες και το ψηλότερο -τρισδιάστατα εκτυπωμένο- κτίριο σε χρόνο ρεκόρ και αυτό είναι το πιο εντυπωσιακό: 10 σπίτια σε 24 ώρες!
Τα σπίτια κατασκευάζονται με χρήση ενός 3D εκτυπωτή ύψους 6,5 μέτρων, πλάτους 10 μέτρων και μήκους 152 μέτρων, σύμφωνα με τους υπεύθυνους.

Ολα αλλάζουν ραγδαία: Στην Κίνα χτίζουν βίλες με 3D εκτυπωτή [εικόνες] | iefimerida.gr 0
Ολα αλλάζουν ραγδαία: Στην Κίνα χτίζουν βίλες με 3D εκτυπωτή [εικόνες] | iefimerida.gr 1


Το «μελάνι» που χρησιμοποιούν είναι ένα μείγμα από ανακυκλωμένα κατασκευαστικά απόβλητα, γυαλί, μέταλλο και τσιμέντο, το οποίο πετάγεται σε μορφή σπρέι στον τοίχο, ένα στρώμα κάθε φορά, έως ότου δημιουργηθεί ένα παχύ στρώμα τοίχου.

Ολα αλλάζουν ραγδαία: Στην Κίνα χτίζουν βίλες με 3D εκτυπωτή [εικόνες] | iefimerida.gr 2


Ο Μα Γι Χε, Διευθύνων Σύμβουλος της WinSun, εξήγησε ότι ο κατασκευαστικός κλάδος δημιουργεί μεγάλο ποσοστό εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, αλλά με τη χρήση 3D εκτυπωτών, τα κατασκευαστικά απόβλητα μπορούν να ανακυκλωθούν.
Η διαδικασία εκτύπωσης ενός κτιρίου είναι ακριβή, αλλά με κόστος κατασκευής 100.000 λιρών Αγγλίας, είναι φθηνότερο από το κόστος ενός μέσου σπιτιού, αναφέρει η DailyMail.

Ολα αλλάζουν ραγδαία: Στην Κίνα χτίζουν βίλες με 3D εκτυπωτή [εικόνες] | iefimerida.gr 3

Όταν κάποιος δει, εξωτερικά, τα κτίρια της κινεζικής εταιρείας, δεν θα καταλάβει ότι έχουν κατασκευαστεί με χρήση τρισδιάστατων εκτυπωτών.

Ολα αλλάζουν ραγδαία: Στην Κίνα χτίζουν βίλες με 3D εκτυπωτή [εικόνες] | iefimerida.gr 4
Ολα αλλάζουν ραγδαία: Στην Κίνα χτίζουν βίλες με 3D εκτυπωτή [εικόνες] | iefimerida.gr 5

Τα κτίρια, ένα από αυτά είναι και μία πενταόροφη πολυκατοικία, κατασκευάστηκαν σε ένα κατασκευαστικό κέντρο της Κίνας στην περιοχή Τζιάνγκσου.

Και τρισδιάστατες πολυκατοικίες από εκτυπωτή:

Ολα αλλάζουν ραγδαία: Στην Κίνα χτίζουν βίλες με 3D εκτυπωτή [εικόνες] | iefimerida.gr 6
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Κίνα βίλες κτίρια 3d
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ