Ο σιδηροδρομικός σταθμός του Τόκιο - 100 χρόνια τρένα, δολοφονίες, μυστικά τούνελ [εικόνες] - iefimerida.gr

Ο σιδηροδρομικός σταθμός του Τόκιο - 100 χρόνια τρένα, δολοφονίες, μυστικά τούνελ [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αποτελεί την πύλη για την πρωτεύουσα της Ιαπωνίας και αφετηρία του σιδηροδρομικού δικτύου της χώρας με τους επισκέπτες αυτής, να περνούν από το σημείο ορόσημο, τουλάχιστον μία φορά κατά τη διάρκεια της διαμονής τους εκεί.

Ο σιδηροδρομικός σταθμός του Τόκιο, γιόρτασε πρόσφατα τα 100α γενέθλιά του και έχει πίσω του μια ιστορία γεμάτη ταξίδια, σκάνδαλα, δολοφονίες και μυστικά τούνελ.

Ο σιδηροδρομικός σταθμός του Τόκιο - 100 χρόνια τρένα, δολοφονίες, μυστικά τούνελ [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Εκτείνεται σε μήκος 304 μέτρων και είναι ο πιο πολυσύχναστος σταθμός της Ιαπωνίας. Εξυπηρετεί 350.000 πολίτες ενώ κάθε μέρα περνούν από τον σταθμό 3.000 τρένα. Τα έσοδα του ξεπερνούν αυτά κάθε άλλου σιδηροδρομικού σταθμού της Ιαπωνίας. Διαθέτει 14 γραμμές, συμπεριλαμβανομένης της Tokaido Shinkansen, της πιο «πολυταξιδεμένης» σιδηροδρομικής γραμμής υψηλών ταχυτήτων στον κόσμο.

Ο σιδηροδρομικός σταθμός του Τόκιο - 100 χρόνια τρένα, δολοφονίες, μυστικά τούνελ [εικόνες] | iefimerida.gr 1

Ο σταθμός ανακαινίστηκε το 2012. Χρειάστηκαν 5 χρόνια και 625 εκατ. δολάρια για να ολοκληρωθούν οι εργασίες. Πολλοί είναι αυτοί που υποστηρίζουν ότι υπάρχει ένα υπόγειο δίκτυο που διαπερνά το κέντρο του Τόκιο και συνδέει σημαντικά κυβερνητικά κτίρια. Το παλαιότερο από αυτά λέγεται ότι συνδέει το σιδηροδρομικό σταθμό του Τόκιο με το κεντρικό Ταχυδρομείο. Είναι αρκετοί αυτοί που υποστηρίζουν ότι ο υπόγειος αυτός λαβύρινθος δημιουργήθηκε ως καταφύγιο.

Ο σιδηροδρομικός σταθμός του Τόκιο - 100 χρόνια τρένα, δολοφονίες, μυστικά τούνελ [εικόνες] | iefimerida.gr 2

Στο σιδηροδρομικό σταθμό έχουν γίνει δυο απόπειρες δολοφονίας γιαπωνέζων πρωθυπουργών. Το 1921 ο Takashi Hara μαχαιρώθηκε μέχρι θανάτου από έναν υπερ-συντηρητικό εργαζόμενο του σιδηροδρόμου, ενώ εννιά χρόνια μετά ο Osachi Hamaguchi πυροβολήθηκε. Δεν σκοτώθηκε αμέσως, όμως υπέκυψε στα τραύματά του ένα χρόνο μετά. Στο σταθμό υπάρχουν πλάκες στη μνήμη των δύο πρώην πρωθυπουργών.

Ο σιδηροδρομικός σταθμός του Τόκιο - 100 χρόνια τρένα, δολοφονίες, μυστικά τούνελ [εικόνες] | iefimerida.gr 3

Το 2012 άνοιξε ξανά το μουσείο του σιδηροδρομικού σταθμού, στο οποίο οι επισκέπτες μπορούν να θαυμάσουν έργα σύγχρονης τέχνης και διάφορα άλλα εκθέματα που σχετίζονται με τους σιδηροδρόμους και την αρχιτεκτονική. Από το 1988, όταν πρωτοξεκίνησε τη λειτουργία του, έχουν περάσει από την είσοδο του μουσείου πάνω από 2,3 εκατ. επισκέπτες.

Ο σιδηροδρομικός σταθμός του Τόκιο - 100 χρόνια τρένα, δολοφονίες, μυστικά τούνελ [εικόνες] | iefimerida.gr 4
Ο σιδηροδρομικός σταθμός του Τόκιο - 100 χρόνια τρένα, δολοφονίες, μυστικά τούνελ [εικόνες] | iefimerida.gr 5
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ