ΠΑΣΟΚ: Η κρίσιμη και χρήσιμη ψήφος είναι εδώ - Οι μονομάχοι του δικομματισμού διχάζουν - iefimerida.gr

ΠΑΣΟΚ: Η κρίσιμη και χρήσιμη ψήφος είναι εδώ - Οι μονομάχοι του δικομματισμού διχάζουν

Konstantinos Tsakalidis / SOOC
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με το μότο «η κρίσιμη και χρήσιμη ψήφος είναι εδώ» το ΠΑΣΟΚ εξαπολύει την τελική του επικοινωνιακή επίθεση με στόχο να πείσει τους απογοητευμένους ψηφοφόρους του και να αγγίξει την τρίτη θέση.

Η Χ. Τρικούπη επιχειρηματολογεί ότι η ακραία πόλωση και τα πλαστά διλήμματα με την κινδυνολογία, τον φόβο και το νεοσυντηρητισμό της Ν.Δ., με τις ανέξοδες υποσχέσεις και το λαϊκισμό του ΣΥΡΙΖΑ, παρατείνουν τα αδιέξοδα και βαθαίνουν την κρίση και «ωφελούν μόνο την Χρυσή Αυγή».

Σύμφωνα με την στρατηγική του επιτελείου του ΠΑΣΟΚ, η ψήφος στη Ν.Δ. και το ΣΥΡΙΖΑ, «είναι χαμένη και άγονη ψήφος» και είναι άρνηση των συναινέσεων. «Οι μονομάχοι του Δικομματισμού διχάζουν και δεν συνεργάζονται, δεν ενώνουν» λένε με έμφαση.

Οπως εκτιμούν, οι Έλληνες απαιτούν συναινέσεις και συνεργασίες κι αυτό μπορεί να γίνει μόνο με εναλλακτικές Δημοκρατικές – Προοδευτικές Λύσεις με σωτήριες προγραμματικές δεσμεύσεις για την Ελλάδα.

Στο «γιατί» να ψηφίσει κάποιος ΠΑΣΟΚ, η Χ. Τρικούπη απαντά: «Γιατί έχουμε αποδείξει την ευθύνη και την αντοχή μας στα δύσκολα, για τα συμφέροντα της χώρας και του λαού μας, με αυτόνομη στρατηγική, με εγγυητικό ρυθμιστικό ρόλο, χωρίς εξαρτήσεις, αποκλεισμούς και μονομέρειες».

Επιχειρηματολογούν ακόμη ότι το ΠΑΣΟΚ έβαλε «κόκκινες γραμμές, στις εμμονές και τις προκλήσεις της Δεξιάς και στους δογματισμούς και τις ψευδαισθήσεις της Αριστεράς».

Οπως επισημαίνουν «σε αυτή την κρίσιμη στιγμή, έχουν σημασία τα «ναι» και τα «όχι» μας γιατί εγγυώνται μια σίγουρη πορεία της Ελλάδας και των Ελλήνων μέσα στην Ευρώπη και μέσα στο ευρώ».

Το ΠΑΣΟΚ λέει «όχι»:

  • στις ανέξοδες και χωρίς αντίκρυσμα υποσχέσεις,
  • στις μονομερείς αποφάσεις και στο GREXIT,
  • στην περιπέτεια της απομόνωσης της Ελλάδας,
  • στην ακύρωση των θυσιών του Ελληνικού Λαού
  • στη συνεχιζόμενη λιτότητα και το νεοφιλελευθερισμό,
  • στη συρρίκνωση των εισοδημάτων και τις κοινωνικές ανισότητες.

Αντιθέτως, λέει «ναι»:

  • στη σταδιακή ενίσχυση των εισοδημάτων για κάθε οικογένεια,
  • στην ιεραρχημένη αποκατάσταση των μισθών και των συντάξεων,
  • στη δίκαιη μείωση της φορολογίας
  • στην ενίσχυση της απασχόλησης και του Κοινωνικού Κράτους».
  • σε μια ουσιαστική και ισχυρή διαπραγμάτευση με την Ευρώπη και τους Δανειστές, για να μειωθεί δραστικά το Δημόσιο Χρέος και να γίνει βιώσιμο εκτός από διαχειρίσιμο, για να δοθεί ώθηση σε μια οικονομία παραγωγική και μια κοινωνία δημιουργική.
  • σε μια Εθνική Ομάδας Διαπραγμάτευσης με ολοκληρωμένο και ιεραρχημένο Ελληνικό Σχέδιο δράσης. Με συνευθύνη όλων των δυνάμεων που πιστεύουν σε μια ενεργή, ισότιμη και αποτελεσματική συμμετοχή της Ελλάδας μέσα στην Ευρώπη και την Ευρωζώνη.

Εκκληση της τελευταίας στιγμής για ενότητα

«Το συναίσθημα, η διαδρομή, η συλλογική μνήμη και αναζήτηση εκατομμυρίων Ελλήνων είναι εδώ» τονίζουν τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ σημειώνοντας: «Για τα διαχρονικά θετικά κεκτημένα της Μεταπολίτευση η συμβολή του ΠΑΣΟΚ είναι καθοριστική και αδιαμφισβήτητη. Έχουμε αναλάβει τις ευθύνες μας για τα λάθη και τις αρνητικές πτυχές της πορείας μας. Έχουμε ασκήσει με ειλικρίνεια την κριτική και την αυτοκριτική μας».

Περιγράφοντας την απόφαση Παπανδρέου να ιδρύσει το Κίνημα, η Χ. Τρικούπη παραδέχεται ότι «σήμερα, μέσα στις πιο αντίξοες συνθήκες, το Κίνημά μας δίνει την πιο κρίσιμη μάχη για την Ιστορία, την ύπαρξη και την προοπτική του» και προσθέτει:

«Κάθε αποχώρηση και κάθε διάσπαση ήταν πάντα και είναι για πάντα μεγάλο λάθος, γιατί κάθε ΧΑΜΕΝΗ ΨΗΦΟΣ δυναμώνει τους αρνητές και τους αντιπάλους μας».

Μάλιστα επιμένει στην πρόσκληση για ενότητα «και τώρα και μετά και πάντα, ανεξάρτητα από τις διαφορές και τις διαφωνίες μας. Στη μεγάλη και ανοιχτή αγκαλιά του συλλογικού ΠΑΣΟΚ χωράνε όλα τα στελέχη, όλα τα μέλη, όλοι οι φίλοι, όλοι οι ψηφοφόροι μας».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ εκλογές 2015 ΠΑΣΟΚ Χαριλάου Τρικούπη
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ