Φωτογραφίες σοκ: Εκεί όπου τα νερά λιμνών και θαλασσών γίνονται κόκκινα και κίτρινα από τη μόλυνση [εικόνες]

Πόσο σοβαρά έχουμε πάρει την περιβαλλοντική ρύπανση; Οι παρακάτω φωτογραφίες αποτελούν τρανταχτή απόδειξη του μεγέθους της και προκαλούν σοκ.

Επιβαρύνουμε το περιβάλλον και οι επιστήμονες μας το επισημαίνουν συνεχώς. Επειδή όμως οι επικίνδυνες συνέπειες της μόλυνσης δεν είναι άμεσα ορατές, δεν δίνουμε την βαρύτητα που χρειάζεται. Οι παρακάτω φωτογραφίες όμως, αποδεικτικά στοιχεία της βαριάς μόλυνσης στην Κίνα, σίγουρα δεν θα σας αφήσουν ασυγκίνητους. Πρόκειται για μία μόλυνση που μπορεί να είναι ορατή χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά από εδώ, αλλά θα μας επηρεάσει σύντομα.

Μία δημοσιογράφος παίρνει δείγμα από τον μολυσμένο ποταμό Jianhe, του οποίου το κόκκινο χρώμα προέρχεται από χημικά φυτά, που δημιουργήθηκαν λόγω της παράνομης ρίψης ακατέργαστων σκουπιδιών σε τοπικά ρυάκια που καταλήγουν στον ποταμό.

Οι επιστήμονες προειδοποίησαν ότι η ατμοσφαιρική ρύπανση στην Κίνα είναι τόσο σοβαρή που σε λίγο καιρό θα αντιστοιχεί με εκείνη της πυρηνικής.

Αυτή είναι η εικόνα της μολυσμένης λίμνης Hefei, στην επιφάνεια της οποίας είναι εμφανείς οι ρυπαντικές ουσίες αναμεμειγμένες με τα φύκια.

Το 2010, 400 εκατομμύρια γαλόνια πετρελαίου κατέληξαν στην θάλασσα, ύστερα από έκρηξη σε εργοστάσιο αποθήκευσης πετρελαίου. Πρόκειται για 4πλάσια ποσότητα, από εκείνη της BP, που είχε μολύνει τα νερά την ίδια χρονιά.

Κάτοικοι κοιτούν τα μολυσμένα νερά του ποταμού που διασχίζει την πόλη Zhugao

Στην Κίνα ανήκει περίπου το μισό ποσοστό, από την συνολική παγκόσμια καύση άνθρακα, φτάνοντας το 2011 τους 3.8 δισεκατομμύρια τόνους.

Σύμφωνα με στοιχεία της Greenpeace, στο Πεκίνο προκλήθηκαν 2.589 θάνατοι και απώλεια 328 εκατομμύρια δολάρια, το 2012 λόγω της ατμοσφαιρικής μόλυνσης.

Μέχρι το 2030 η εκπομπή διοξειδίου του άνθρακα προερχόμενη μόνο από την Κίνα, θα ισούται με την παγκόσμια εκπομπή του CO2 σήμερα, άμα η χώρα συνεχίσει την παραγωγή με αυτούς τους ρυθμούς.

Εκατοντάδες νεκρά ψάρια από τα μολυσμένα νερά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ μόλυνση Περιβάλλον Κίνα

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ