«Πόλεμος« για τη φορολογική πολιτική - iefimerida.gr

«Πόλεμος« για τη φορολογική πολιτική

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Εξι ημέρες προ των εκλογών, ξέσπασε «πόλεμος» μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ για την φορολογική πολιτική που θα ακολουθηθεί μετά τις εκλογές.

Η Συγγρού κατηγορεί τον Αλέξη Τσίπρα για εξαγγελίες φοροεπιδρομής που θα οδηγήσουν σε αφαίμαξη του εισοδήματος των πολιτών. Από την πλευρά της η Κουμουνδούρου κατηγορεί την ΝΔ ότι διαστρεβλώνει τις προτάσεις της και πως ο φόρος επί των χρηματοπιστωτικών συναλλαγών δεν θα βαρύνει τους καταθέτες, αλλά τις τράπεζες.

Η Νέα Δημοκρατία κάλεσε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ «να μιλήσει επιτέλους συγκεκριμένα και να αποκαλύψει πόσο θα φορολογήσει τις επιχειρήσεις, πόσα θα παίρνει από τις τραπεζικές συναλλαγές μισθωτών, συνταξιούχων, ελεύθερων επαγγελματιών και επιχειρήσεων και πόσο θα φορολογήσει τις χρηματιστηριακές συναλλαγές». Υπενθυμίζει μάλιστα τις προτάσεις του κ. Τσίπρα για τον ασφαλιστικό στις 20/05/2013.

  • Φόρο επί του συνόλου των συναλλαγών μέσω των πιστωτικών Ιδρυμάτων
  • Φόρο σε όλες τις Χρηματιστηριακές συναλλαγές
  • Έκτακτη φορολόγηση των κερδών όλων των επιχειρήσεων
  • Αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών εργαζομένων και εργοδοτών

Σύμφωνα με τη ΝΔ, το πρόγραμμα αυτό του κ. Τσίπρα σημαίνει ότι:

  • Μέσω του φόρου στις τραπεζικές συναλλαγές, θα μπαίνει χέρι σε μισθούς, συντάξεις, πιστωτικές κάρτες, αλλά και σε κάθε πράξη που γίνεται μέσω γκισέ ή ΑΤΜ. Επίσης, αυτός ο φόρος θα ενισχύσει τις συναλλαγές εκτός τραπεζικού συστήματος, δηλαδή τη διακίνηση μαύρου χρήματος και την αύξηση της φοροδιαφυγής.
  • Μέσω του φόρου σε όλες τις χρηματιστηριακές συναλλαγές, θα χαθούν αμέσως κεφάλαια από την Ελλάδα, και ρευστότητα από τις επιχειρήσεις και την οικονομία
  • Μέσω της έκτακτης φορολόγησης των κερδών όλων των επιχειρήσεων, είναι βέβαιο ότι θα φύγουν πολλές επενδύσεις από την Ελλάδα και θα αποθαρρυνθούν άλλοι από το να έρθουν. Το μέτρο θα προκαλέσει χιλιάδες απολύσεις.

«Ο κ. Τσίπρας, αντί να υπόσχεται "λίστα γάμου" στους Έλληνες, καλό είναι να μιλήσει επιτέλους συγκεκριμένα και να αποκαλύψει πόσο θα φορολογήσει τις επιχειρήσεις, πόσα θα παίρνει από τις τραπεζικές συναλλαγές μισθωτών, συνταξιούχων, ελεύθερων επαγγελματιών και επιχειρήσεων και πόσο θα φορολογήσει τις χρηματιστηριακές συναλλαγές», αναφέρει στην ανακοίνωσή της η ΝΔ και επισυνάπτει τη σχετική αφίσα και την ομιλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

ΣΥΡΙΖΑ: Διαστρεβλώνει η ΝΔ τις προτάσεις μας

Αποκλειστικώς τα πιστωτικά ιδρύματα θα βαρύνει η εισφορά επί των πιστωτικών συναλλαγών, όπως αυτή περιλαμβάνεται στην πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το κόμμα, σημειώνοντας ότι θα περιορίζεται σε ένα μικρό ποσοστό επί της αξίας των συναλλαγών. Σε καμία δε περίπτωση δεν θα αφορά τους καταθέτες.

Όπως αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ, «ακούγοντας τα νέα ψέματα της ΝΔ, αντιλαμβανόμαστε ότι η στόχευσή της είναι η πλήρης διάλυση των ασφαλιστικών ταμείων και δεν αρκούνται στη ζημιά που έχουν ήδη υποστεί μέσω του PSI και της εφιαλτικής ανεργίας που οδήγησε στην κατάρρευση των εσόδων τους. Τώρα προσπαθούν να διαστρεβλώσουν πλήρως μια πρόταση για τη διάσωσή των ασφαλιστικών ταμείων».

Επίσης, η αξιωματική αντιπολίτευση επισημαίνει ότι «η μονταζιέρα του κ. Σαμαρά «ξέχασε» να αναφέρει ότι η υπό διαβούλευση πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για εισφορά επί των πιστωτικών συναλλαγών θα "επιβαρύνει αποκλειστικώς τα πιστωτικά ιδρύματα και θα περιορίζεται σ' ένα μικρό ποσοστό επί της αξίας των συναλλαγών» όπως ρητά αναφέρεται στην ομιλία του Αλ. Τσίπρα.

«Επομένως σε καμία περίπτωση δεν αφορά τους καταθέτες» υπογραμμίζει και τονίζει ότι «μόνο το ψέμα και η λάσπη τους έχει απομείνει για να υπερασπιστούν την καταστροφική τους πολιτική».

ΝΔ: Ο ΣΥΡΙΖΑ επιβεβαιώνει ότι ετοιμάζει εξοντωτική φορολόγηση

Η ΝΔ επανήλθε, υποστηρίζοντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ «παρά τις αρχικές διαψεύσεις και τις ανοησίες περί "μονταζιέρας" αναγκάστηκε να επιβεβαιώσει το σχέδιό του για εξοντωτική φορολόγηση των Ελλήνων. Επιβεβαιώνει τις δεσμεύσεις Τσίπρα στις 20/5/2013... Κάθε άλλο είναι περιττό. Να μας πουν εδώ και τώρα το ύψος των φόρων που θα βάλουν».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ