Aμερικανικό think tank: Το Grexit προκαλεί μικρή ανησυχία στην Ευρώπη – Θα λειτουργήσει ως παράδειγμα για άλλες χώρες - iefimerida.gr

Aμερικανικό think tank: Το Grexit προκαλεί μικρή ανησυχία στην Ευρώπη – Θα λειτουργήσει ως παράδειγμα για άλλες χώρες

EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στις οικονομικές συνέπειες που θα μπορούσε να έχει η ελληνική πολιτική κρίση αναφέρεται το αμερικανικό think rank, Atlantic Council, εντάσσοντας τη χώρα στις αρνητικές προοπτικές του 2015.

Ο αντιπρόεδρος του think tank, Frances G. Burwell, σε ανάλυσή του με τον τίτλο «Another Greek Crisis for Europe? Not This Time...» («Άλλη μία ελληνική κρίση για την Ευρώπη; Όχι αυτή τη φορά...»), υποστηρίζει ότι η κρίση μπορεί εκτός από πολιτική να γίνει και οικονομική.

Ο αναλυτής σημειώνει πως «δεν είναι σίγουρο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα κερδίσει στις εκλογές, καθώς το προβάδισμά του μειώνεται και οι ψηφοφόροι πιθανόν να αντιμετωπίσουν αυτές τις εκλογές με μεγαλύτερη υπευθυνότητα από ό,τι στις ευρωεκλογές».

Πάντως, συνεχίζει ο F. G. Burwell «όποια κυβέρνηση κι αν εκλεγεί θα βρει μικρή ανταπόκριση στην Ευρώπη σε ενδεχόμενο αίτημα ακύρωσης ή έστω χαλάρωσης του οικονομικού προγράμματος. Από την άλλη πλευρά, η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ προκαλεί μικρή ανησυχία στους Ευρωπαίους.

Αντιθέτως, θα μπορούσε να λειτουργήσει υποδειγματικά για άλλες χώρες που αντιμετωπίζουν προβλήματα, όπως η Ιταλία και η Γαλλία».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Atlantic Council εκλογές 2015 think tank
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ