Ο Βενιζέλος αποφάσισε να μην ασχοληθεί ξανά με Παπανδρέου - Στόχος το Ποτάμι - iefimerida.gr

Ο Βενιζέλος αποφάσισε να μην ασχοληθεί ξανά με Παπανδρέου - Στόχος το Ποτάμι

 Menelaos Myrillas / SOOC
ΑΓΓΕΛΟΣ ΜΟΣΧΟΒΑΣ

Να χαμηλώσει τους τόνους απέναντι στο Κίνημα του Γιώργου Παπανδρέου και να στοχεύσει την κριτική του στο Ποτάμι, στη μάχη της διακδίκησης της τρίτης θέσης, αποφάσισε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, μετά από μυστική σύσκεψη με στενούς του συνεργάτες.

Στην απόρρητη εισήγηση που του έκαναν, υποστήριξαν πως η περαιτέρω αντιπαράθεση ΠΑΣΟΚ-ΚΙΔΗΣΟ μόνο να βλάψει και τους δύο μπορεί. «Ετσι κι αλλιώς το διακύβευμα των εκλογών για μας, είναι εκτός από την πορεία της χώρας, είναι η τρίτη θέση. Και το κόμμα Παπανδρέου δεν είναι αντίπαλός μας» ήταν το σκεπτικό της εισήγησης που δέχθηκε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Εξάλλου, για να έχει ελπίδες το ΠΑΣΟΚ να κατακτήσει την τρίτη θέση, πρέπει το ΚΙΔΗΣΟ να είναι κάτω από 2%. Οπως λένε στην Χ. Τρικούπη, οι μέχρι τώρα έρευνες δεν δείχνουν ότι μπορεί το Κίνημα Παπανδρέου να είναι πάνω από 3% και να μπει στη Βουλή. Ωστόσο, για να είναι βέβαιοι για το κυνήγι της επίζηλης τρίτης θέσης, πρέπει να είναι κάτω από 2%. Και τούτο, καθώς από τα ποιοτικά στοιχεία των μετρήσεων που έχουν στην Χ. Τρικούπη, είναι προφανές ότι το Κίνημα εισπράττει ψηφοφόρους κατά μείζονα λόγο από το ΠΑΣΟΚ. «Πρέπει να αποδιαρθρώσουμε πολιτικά το κόμμα Παπανδρέου, απέναντι στην κρισιμότητα της ψήφου. Με άλλα λόγια το δίλημμα στον ψηφοφόρο της δημοκρατικής παράταξης θα είναι <αφού δεν μπαίνει το κόμμα Παπανδρέου στη Βουλή, ας μην κόβει κρίσιμες ψήφους από εμάς>».

«Δεν πρόκειται να υπάρξει άλλη στοχευμένη επίθεση στο ΚΙΔΗΣΟ. Μόνο πολιτικά σχόλια θα κάνουμε. Θα απευθυνόμαστε μόνο στην συμπεριφορά ενός ψηφοφόρου της Δημοκρατικής Παράταξης» λένε συνεργάτες του Ευ. Βενιζέλου. «Δεν θα υπάρξει άλλο ενσταντανέ με ονόματα και περιστατικά, γιατί όσο τον χτυπάμε, τόσο επανέρχεται την επικαιρότητα» υποστηρίζουν οι ίδιες πηγές.

Ετσι η τακτική πλέον του Ευ. Βενιζέλου θα είναι κατά την τελευταία εβδομάδα να ρίξει τους προβολείς της κριτικής του στο Ποτάμι που επίσης διεκδικεί την τρίτη θέση από υψηλότερη θέση εκκίνησης – πάντα βάσει των δημοσκοπήσεων.

«Ο Σταύρος Θεοδωράκης είναι πιστός στο δόγμα Κουβέλη «καλύτερα πλούσιος και υγιής παρά φτωχός και άρρωστος»» λένε στη Χ. Τρικούπη επιχειρώντας να αποδομήσουν το Ποτάμι. Αλλωστε ο ίδιος ο Ευ. Βενιζέλος στις ομιλίες του αναφέρεται υποτιμητικά κάνοντας λόγο για «συνονθύλευμα» που φιλοδοξεί να παίξει τον ρόλο της συμπαθητικής νέας ΔΗΜΑΡ.

Το ΠΑΣΟΚ θα παραμείνει και την τελευταία εβδομάδα πιστό στην στρατηγική που έχει χαράξει εξ αρχής: Παραδέχεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι πρώτο κόμμα και επιδιώκει την εθνική συνεννόηση χωρίς να διεκδικεί ρόλους και κυβερνητικούς θώκους. Θα επιμείνει ότι πρέπει να είναι αναβαθμισμένος ο ρόλος του ΠΑΣΟΚ και να πάρει το ίδιο την τρίτη εντολή το ίδιο και όχι «το ναζιστικό μόρφωμα της Χρυσής Αυγής ή το κόμμα-συνονθύλευμα Ποτάμι».

Στη σύσκεψη κατά την οποία ελήφθησαν οι σχετικές αποφάσεις, μετείχε το στενό επιτελείο του προέδρου του ΠΑΣΟΚ μετείχαν οι Χρήστος Πρωτόπαπας, Εύα Καϊλή, Παναγιώτης Ρήγας, Γιάννης Δατσέρης, Πάνος Κολιαστάσης (ασχολείται με τις δημοσκοπήσεις και την ανάλυσή τους) Νίκος Μπίστης και οι Λευτέρης Κατσικαρέλης και Νίκος Σαλαγιάννης για τα οργανωτικά.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ