Γαλλικό πρακτορείο: Οι Ελληνες επιχειρηματίες φοβούνται την ακυβερνησία - iefimerida.gr

Γαλλικό πρακτορείο: Οι Ελληνες επιχειρηματίες φοβούνται την ακυβερνησία

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Βρέθηκε στο... κόκκινο, επέστρεψε και τώρα βλέπει στο βάθος τις ερυθρές ανταύγειες να επανέρχονται. Η Ελλάδα λίγες ημέρες από τις βουλευτικές εκλογές της 25ης Ιανουαρίου.

Δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου συνομίλησε με μέλη της επιχειρηματικής κοινότητας θέλοντας να αφουγκραστεί τις ανησυχίες και ενδεχόμενα του φόβους που υπάρχουν στην πιθανή προοπτική η Ελλάδα να επιστρέψει στα χειρότερα και να χάσει το τρένο της ανάπτυξης.

Όπως αναφέρεται στο άρθρο: «Με ένα ασαφές και αβέβαιο εκλογικό αποτέλεσμα, η πολύπαθη ελληνική επιχειρηματική κοινότητα φοβάται ότι οποιαδήποτε πιθανότητα ανάκαμψη που δειλά-δειλά άρχισε να εμφανίζεται, θα καθυστερήσει, εάν δεν την ''σκοτώσει'' οριστικά, μπροστά στο φάσμα ενός ολέθριου πολιτικού αδιεξόδου». Ο Χάρης Μακρυνιώτης, επικεφαλής του think tank Endeavor που έχει ως στόχο να βοηθάει νεοφυείς εταιρείες, σημειώνει: «Οι τράπεζες είχαν αρχίσει να εμπλέκονται με τις επιχειρήσεις με σκοπό να τις βοηθήσουν. Τώρα, λόγω των εκλογών, όλα έχουν τεθεί σε κατάσταση αναμονής. Για την επιχειρηματική κοινότητα, η βασική προϋπόθεση είναι να έχουμε σύντομα κυβέρνηση. Δεν έχει σημασία ποιος θα είναι, αλλά να μην πάμε και σε άλλες εκλογές».

Στο μυαλό του, βεβαίως, γυρίζουν οι διπλές εκλογές του 2012 μέχρι να σχηματιστεί κυβέρνηση, κάτι που οδήγησε σε πολιτική αβεβαιότητα για εβδομάδες. Πλέον υπάρχουν φόβοι ότι ενδέχεται να υπάρξει επανάληψη του φαινομένου καθώς η Νέα Δημοκρατία και ο ΣΥΡΙΖΑ παλεύουν για την πρώτη θέση». Ο Βασίλης Κορκίδης της Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου λέει από την μεριά του: «Η Ελλάδα δεν είναι Βέλγιο που λειτούργησε απρόσκοπτα επί πέντε μήνες δίχως να έχει σχηματιστεί κυβέρνηση. Εμείς δεν έχουμε τη δυνατότητα να μείνουμε πολύ καιρό χωρίς κυβέρνηση».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ