«Σκίσε τη σακούλα, πνίγομαι» -Το ανατρεπτικό εξώφυλλο του Cosmopolitan [εικόνες] - iefimerida.gr

«Σκίσε τη σακούλα, πνίγομαι» -Το ανατρεπτικό εξώφυλλο του Cosmopolitan [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τo Cosmopolitan μας έχει συνηθίσει σε εξώφυλλα διάσημων γυναικών που αποκαλύπτουν τα μυστικά της ομορφιάς και της φρεσκάδας τους.

Στο τελευταίο τεύχος του όμως, το περιοδικό διαφοροποιεί την θεματική του και στρέφει το ενδιαφέρον σε ένα θέμα πολύ σημαντικό, που κλονίζει την διεθνή κοινότητα των γυναικών, εκείνο, των χιλιάδων δολοφονημένων γυναικών για θέματα τιμής.

Πιο συγκεκριμένα στο ασπρόμαυρο εξώφυλλο, απεικονίζεται ένα μελαχρινό κορίτσι που ασφυκτιά μέσα σε ένα πλαστικό περιτύλιγμα. Το περιοδικό, όντας τυλιγμένο με πλαστικό περιτύλιγμα, προτρέπει τον αναγνώστη να το σκίσει και να βοηθήσει το κορίτσι να αναπνεύσει. Το εξώφυλλο αναπαριστά την ιστορία της 17χρονης Shafilea Ahmed, που οι γονείς της την έπνιξαν μπροστά στα αδέρφια της, το 2003, με μία πλαστική σακούλα επειδή ατίμασε την οικογένειά της, καθώς αρνήθηκε να παντρευτεί με αυτόν που της είχαν γνωρίσει.

«Σκίσε τη σακούλα, πνίγομαι» -Το ανατρεπτικό εξώφυλλο του Cosmopolitan [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Με αυτό τον τρόπο οι εκδόσεις, θέλουν να ενημερώσουν και συνεπώς να σταματήσουν, τους θανάτους γυναικών, αυτής της φύσεως. Το εξώφυλλο συνοδεύει και βίντεο επτά δευτερολέπτων, που δείχνει δύο χέρια να σκίζουν το πλαστικό, απελευθερώνοντας τη γυναίκα. Στην Αγγλία, αυτό το καλοκαίρι, θα απαγορευτούν οι αναγκαστικοί γάμοι και η ποινή θα ανέρχεται σε επτά χρόνια φυλάκισης. Επίσης η 14η Ιουλίου, ημερομηνία και των γενεθλίων της Shafilea Ahmed, θεωρείται η Μέρα Μνήμης των χαμένων γυναικών στην Αγγλία.

«Σκίσε τη σακούλα, πνίγομαι» -Το ανατρεπτικό εξώφυλλο του Cosmopolitan [εικόνες] | iefimerida.gr 1

Η Shafilea AhmedΤο αμφιλεγόμενο εξώφυλλο του

Το βίντεο:

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Cosmopolitan περιοδικό εξώφυλλο
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ