Kάτι μαγικό: Στο εργοτάξιο του Κέντρου Πολιτισμού Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος


Εχοντας μόλις μπει στη χρονιά που θα ολοκληρωθεί η κατασκευή του Κέντρου Πολιτισμού Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος για να παραδοθεί από το 2016 στο κοινό, η πορεία εκτέλεσης των έργων μέσα στο εργοτάξιο είναι από μόνη της εντυπωσιακή.

Ενα τεχνολογικό και κατασκευαστικό αριστούργημα που ενέχει σημεία πραγματικής τέχνης. Οι φωτογραφίες δε του Γιώργη Γερόλυμπου που από την πρώτη στιγμή βρίσκεται μέσα στο χώρο και καταγράφει κάθε στιγμή και αλλαγή ατμόσφαιρας και εντάσεων στο χώρο καθώς ορθόνονται τα κτίρια και φυτεύονται τα δέντρα, είναι αριστουργηματικές. Οπως αυτή η τελευταία που αναρτήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του Κέντρου Πολιτισμού Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος.


Βλέπουμε επάνω άποψη της κεντρικής σκηνής από την κορυφή του πύργου. Φωτογραφία που έβγαλε ο Γιώργης Γερόλυμπος στις 27 Νοεμβρίου του 2014.

Εντυπωσιακή επίσης είναι η φωτογραφία με τη θέα του πάρκου. Δεν καταγράφει απλώς την πορεία φύτευσης – έχουν ήδη φυτευθεί πάνω από 300 δέντρα και 8.500 θάμνοι- αλλά υπαινίσσεται, αφήνει τον θεατή να φανταστεί και συμπληρώσει την εικόνα. Την φωτογραφία αυτή έβγαλε ο Γιώργης Γερόλυμπος στις 16 Οκτωβρίου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ