Η αδελφή του εκτελεστή Κουλιμπαλί χορεύει ενάντια στο ρατσισμό [εικόνες και βίντεο ] - iefimerida.gr

Η αδελφή του εκτελεστή Κουλιμπαλί χορεύει ενάντια στο ρατσισμό [εικόνες και βίντεο ]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η αδελφή του δολοφόνου Αμεντί Κουλιμπαλί μάχεται τον ρατσισμό και τα στερεότυπα εναντίον των νέων που μεγάλωσαν στα υποβαθμισμένα προάστια του Παρισιού με ένα διαφορετικό τρόπο.

Η θλιβερή επικαιρότητα την έφερε στο προσκήνιο της δημοσιότητας. Η Μαϊμουνά Κουλιμπάλι μεγάλωσε στις δύσκολες συνθήκες των υποβαθμισμένων προαστίων αλλά βρήκε τον τρόπο να ξεπεράσει την απογοήτευση της μέσω της τέχνης. Εγινε χορογράφος και έγραψε και σκηνοθέτησε ένα μιούζικαλ για τις δύσκολες συνθήκες διαβίωσης στα προάστια. Το έργο, Hééé Mariamou, βασίζεται στην εμπειρία της ενηλικίωσης της και έχει ως στόχο να αναδείξει την κουλτούρα και τις συγκρούσεις με τον καθημερινό ρατσισμό που αντιμετωπίζουν οι νέοι μετανάστες στη Γαλλία.

Εκτός από την συγγραφή έργων , η Μαϊμουνά Κουλιμπαλί παραδίδει και μαθήματα του χορού twerking, ενός αισθησιακού χορού που βασίζεται στην κίνηση των γλουτών και βοηθάει τις γυναίκες να ανακτήσουν την εμπιστοσύνη στον εαυτό τους και την θηλυκότητα τους.

Η Κουλιμπαλί γράφει στην ιστοσελίδα της: «Πάντα ένιωθα παρεξηγημένη στα νιάτα μου. Δεν ήξερα ποια ήταν η θέση μου στην κοινωνία, στο σπίτι, στο σχολείο. Για να γράψω το έργο εμπνεύστηκα από όλες τις απογοητεύσεις μου, τις προσβολές , τον ρατσισμό και την προκατάληψη που ζήσαμε εγώ και η μητέρα μου. Ηθελα να δείξω στον κόσμο την πραγματική όψη των προαστίων και όχι την εικόνα που δείχνουν τα μέσα μαζικής ενημέρωσης». Το έργο έχει παιχτεί στο Παρίσι και στο Σαν Φρανσίσκο, γνωρίζοντας μεγάλη επιτυχία.

Η Μαϊμουνά καταδίκασε αμέσως τις πράξεις του αδελφού της και εξέδωσε μια ανακοίνωση μαζί με την μητέρα της :«Καταδικάζουμε αυτές τις πράξεις. Δεν συμμεριζόμαστε με κανένα τρόπο τις εξτρεμιστικές ενέργειες. Ελπίζουμε ότι δεν θα γίνει συγκερασμός αυτών των αποτρόπαιων πράξεων και της μουσουλμανικής θρησκείας. Επιθυμούμε, τέλος, όλοι οι πολίτες να είναι ενωμένοι και αλληλέγγυοι, όπως είμαστε εμείς με τις οικογένειες των θυμάτων».

Η αδελφή του εκτελεστή Κουλιμπαλί χορεύει ενάντια στο ρατσισμό [εικόνες και βίντεο ]  | iefimerida.gr 0
Η αδελφή του εκτελεστή Κουλιμπαλί χορεύει ενάντια στο ρατσισμό [εικόνες και βίντεο ]  | iefimerida.gr 1
Η αδελφή του εκτελεστή Κουλιμπαλί χορεύει ενάντια στο ρατσισμό [εικόνες και βίντεο ]  | iefimerida.gr 2
Η αδελφή του εκτελεστή Κουλιμπαλί χορεύει ενάντια στο ρατσισμό [εικόνες και βίντεο ]  | iefimerida.gr 3
Η αδελφή του εκτελεστή Κουλιμπαλί χορεύει ενάντια στο ρατσισμό [εικόνες και βίντεο ]  | iefimerida.gr 4
Η αδελφή του εκτελεστή Κουλιμπαλί χορεύει ενάντια στο ρατσισμό [εικόνες και βίντεο ]  | iefimerida.gr 5
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ