Η αναμονή τελείωσε: η Honda παρουσίασε επίσημα το καινούργιο NSX - iefimerida.gr

Η αναμονή τελείωσε: η Honda παρουσίασε επίσημα το καινούργιο NSX

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι άνθρωποι της Honda μπορεί και να κατάλαβαν πως το είχαν παρατραβήξει με τα διάφορα πρωτότυπα που ελάχιστα διέφεραν μεταξύ τους και τις teaser παρουσιάσεις του νέου τους NSX και έτσι αποφάσισαν να μην περιμένουν την έκθεση της Γενεύης αλλά να το εμφανίσουν σε αυτήν του Ντιτρόιτ. Ένα επιπλέον λόγος ήταν ότι θα κατασκευάζεται και στις ΗΠΑ, πιο συγκεκριμένα στο εργοστάσιο της Honda στο Οχάιο και για αυτό εμφανίζεται και με τα σήματα της Acura, της μάρκας πολυτελείας των Ιαπώνων στις ΗΠΑ.

Γεγονός είναι πως η αναμονή άξιζε τον κόπο, μιας και το NSX των ούτε 4,50 μέτρων -το ύψος του είναι μόλις 1,22- είναι εντυπωσιακό και ως μοντέλο παραγωγής, κάτι που ισχύει και για το σύστημα πρόωσής του. Βασικό στοιχείο του τελευταίου ένας V6 με χωρητικότητα από 3.700 έως 4.000 κυβικά –οι Ιάπωνες με την κρυψίνοια που τους χαρακτηρίζει δεν έχουν ανακοινώσει τα πλήρη στοιχεία- και δύο turbo που βρίσκεται ακριβώς πίσω από τους δύο επιβάτες. Στον εμπρός άξονα υπάρχουν δύο ηλεκτροκινητήρες που αφενός καθιστούν το υπερ- Honda τετρακίνητο και αφετέρου συμβάλλουν στο να ξεπεράσει η συνδυαστική ισχύς το ορόσημο των 500 ίππων.

Από κει και πέρα το κιβώτιο είναι αυτόματο διπλού συμπλέκτη με 9 σχέσεις, θα υπάρχουν τέσσερα συνολικά προγράμματα λειτουργίας, τα Sport, Sport+, Track και Quiet, με το τελευταίο να είναι το καθαρά ηλεκτρικό.

Οσο για την τιμή οι φήμες λένε πως στις ΗΠΑ θα κυμαίνεται κάπου γύρω στις 150.000 δολάρια. Για την Ευρώπη λέτε να είναι 150.000 ευρώ;

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Honda NSX έκθεση Ντιτρόιτ έκθεση Γενεύης
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ