Τι τάζει ο ΣΥΡΙΖΑ - Ολες οι παροχές - iefimerida.gr

Τι τάζει ο ΣΥΡΙΖΑ - Ολες οι παροχές

Φωτογραφία: SOOC
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Παροχολογία χωρίς τέλος από τα στελέχη και τους υποψήφιους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ παρακολουθείται μόλις δέκα ημέρες πριν από τις εκλογές, η οποία εντείνεται όσο πλησιάζει η ώρα της κάλπης.

ΕΝΦΙΑ, ΕΡΤ, διορισμοί, ανεργία, φορολογικοί συντελεστές είναι μερικές μόνο από τις υποσχέσεις που δίνουν δημοσίως στους ψηφοφόρους οι Νίκος Παππάς, Αγλαΐα Κυρίτση και Ευκλείδης Τσακαλώτος, οι οποίοι ουσιαστικά κάνουν λόγο για αναθεώρηση του Προϋπολογισμού.

Πλαίσιο στις δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ προσπάθησε να βάλει ο Τσίπρας

Την ίδια ώρα ο Αλέξης Τσίπρας, απαντώντας, το βράδυ της Τετάρτης, σε ερωτήσεις χρηστών του Twitter, μέσω του #asktsipras προσπάθησε να ρίξει τους τόνους της παροχολογίας και να βάλει φρένο. Συγκεκριμένα, ο κ.Τσίπρας δήλωσε ότι στόχος του ΣΥΡΙΖΑ είναι η διεύρυνση της φορολογικής βάσης, είπε «όχι» στην αύξηση των φορολογικών συντελεστών και στην υπερφορολόγηση και υπέρ ενός δίκαιου και σταθερού φορολογικού συστήματος. Δεσμεύτηκε πως θα μπει τέλος στους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας, ενώ για τον ΦΠΑ στα είδη πρώτης ανάγκης ξεκαθάρισε ότι έχει στόχο να τον μειώσει, όχι να τον καταργήσει. Πρόσθεσε, δε, πως με το «δεν πληρώνω καθόλου φόρους» δεν θα μπορεί το κράτος να σταθεί στα πόδια του, γιατί «χωρίς φόρους δεν χρηματοδοτούνται οι κοινωνικές δομές».

ΕΝΦΙΑ, ΕΡΤ, φορολογικοί συντελεστές είναι μερικές μόνο από τις υποσχέσεις που δίνουν δημοσίως στους ψηφοφόρους τα στελέχη της Κουμουνδούρου

Παππάς: Δεν θα εισπραχθεί ο ΕΝΦΙΑ το 2015

Τα στελέχη του, πάντως, έχουν δώσει συγκεκριμένες πτυχές του κυβερνητικού σχεδίου του ΣΥΡΙΖΑ, όπως ότι δεν θα εισπραχθεί ο ΕΝΦΙΑ το 2015 που ανακοίνωσε ο Νίκος Παππάς -υπενθυμίζεται πως έξι ημέρες μετά τις εκλογές οι ιδιοκτήτες ακινήτων πρέπει να πληρώσουν τη δόση του φόρου. Συγκεκριμένα, ο στενός συνεργάτης του κ. Τσίπρα και υποψήφιος στη Β' Αθηνών, μιλώντας στον Βήμα FM την Τετάρτη, είπε: «Για το 2015 έχει κατατεθεί ένας Προϋπολογισμός. Είναι σαφής. Θα αναθεωρηθεί, αλλά δεν μπορούμε αναδρομικά να δώσουμε πίσω τα λεφτά». Σε επίμονες ερωτήσεις για το αν αυτό σημαίνει πως ο ΕΝΦΙΑ του 2015 δεν θα εισπραχθεί από μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Παππάς απάντησε διά πλαγίου τρόπου: «Έχουμε πει ότι ο ΕΝΦΙΑ θα αντικατασταθεί από τον φόρο μεγάλης ακίνητης περιουσίας και θα προστατευθεί η πρώτη κατοικία. Έχουμε αποτιμήσει το ύψος και τον όγκο του φόρου αυτού στα 2 δισ. λιγότερα από τα 3,4 δισ. που ισχύουν σήμερα για τον ΕΝΦΙΑ. Έχουμε κοστολογήσει το πρόγραμμά μας. Αυτό θα γίνει αμέσως, προφανώς (σ.σ.: δεν θα εισπραχθεί ο ΕΝΦΙΑ του 2015). Είναι σαφές αυτό, είναι στα πρώτα μέτρα μας και ισχύει. Δεν θα εισπραχθεί ο ΕΝΦΙΑ. Δεν μπορώ να προσθέσω τίποτε άλλο».

Μάλιστα, σήμερα, μετά και την αντίδραση που ήρθε από τη ΝΔ για το θέμα του ΕΝΦΙΑ, ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωση που εξέδωσε υποστηρίζει: «Το 2015 οι φορολογούμενοι θα πληρώσουν για ΕΝΦΙΑ 3,3 δισ. Τα 0,7 δισ. αφορούν τις δύο τελευταίες δόσεις για τον ΕΝΦΙΑ του 2014 και τα 2,6 δισ. αφορούν τον ΕΝΦΙΑ του 2015. Αυτό σημαίνει ότι ο άδικος αυτός φόρος διατηρείται στο ίδιο ύψος. Επομένως, ο κ. Σαμαράς λέει ψέματα όταν αναφέρεται σε "φοροελαφρύνσεις". Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει δεσμευτεί ότι ένα από τα πρώτα μέτρα της κυβέρνησης του θα είναι η κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, η επαναφορά του αφορολόγητου της πρώτης κατοικίας μέχρι ένα ορισμένο ύψος αξίας και η θέσπιση ενός Φόρου Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας. Ένας φόρος ο οποίος δεν θα αφορά τις μικρές και μεσαίες ιδιοκτησίες και θα είναι έντονα προοδευτικός».

Στρατούλης: Πάνω από 450.000 ευρώ το όριο για τη φορολόγηση της μεγάλης ακίνητης περιουσίας

Την ίδια ώρα, ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Στρατούλης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Αθήνα 9,84, ανέφερε ότι το όριο για τη φορολόγηση της μεγάλης ακίνητης περιουσίας θα είναι αρκετά μεγαλύτερο από αυτό που είχαν οι παλιότεροι νόμοι του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, που ήταν 450.000 ευρώ. «Το όριο θα είναι αρκετά μεγαλύτερο και θα το ανακοινώσουμε τις επόμενες ημέρες», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Στρατούλης.

Επαναφορά κατώτατου μισθού στα προ κρίσης επίπεδα και 13ης σύνταξης

Ομως ο κ. Στρατούλης, μιλώντας σήμερα στο Κόκκινο, είπε και για την πρώτη δέσμη φιλολαϊκών μέτρων μιας κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ. Πρόκειται για τα συνδικαλιστικά δικαιώματα, την επαναφορά του κατώτατου μισθού στα προ κρίσης επίπεδα και τη 13η σύνταξη. Μάλιστα, τόνισε πως τα παραπάνω μέτρα ήδη υπάρχουν υπό τη μορφή προτάσεων του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή και πλέον θα γίνουν νόμοι.

Τσακαλώτος: Θα εφαρμόσουμε συντελεστή φορολόγησης 50%

Για επιβολή συντελεστή φορολόγησης 50% έκανε λόγο ο Ευκλείδης Τσακαλώτος σε τηλεοπτική του συνέντευξη. Συγκεκριμένα, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Action 24, ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στη Β' Αθηνών αποκάλυψε: «Η φορολογία θέλει πολλούς συντελεστές, με ανώτατο. Όταν θα φτάσουμε να έχουμε με το περιουσιολόγιο τα πραγματικά εισοδήματα, θα πρέπει τουλάχιστον ο ανώτατος να είναι στο 50%. Μην δίνετε την εντύπωση ότι οι πλούσιοι στην Ελλάδα έχουν πληρώσει. Αυτοί που μας ακούν ξέρουν πολύ καλά ότι το πράγμα που έπρεπε να κάνει απ’ την αρχή ακόμα και μια δεξιά κυβέρνηση ήταν να δώσει και μια αίσθηση του δικαίου».

Στο πάνελ συμμετείχε και ο υπουργός Αμυνας Νίκος Δένδιας, ο οποίος ρώτησε τον κ. Τσακαλώτο αν κάνει λόγο για περισσότερους φόρους, για να λάβει την απάντηση: «Βεβαίως, σε ένα σημείο, αλλά με διεύρυνση της φορολογικής βάσης και να πληρώνουν όλοι κατά το Σύνταγμα». Και συνέχισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ: «Υπάρχει ένα μοντέλο που λέει φορολογούμε παραπάνω και έχουμε περισσότερες συλλογικές υπηρεσίες. Υπάρχει ένα άλλο μοντέλο -το νεοφιλελεύθερο- που λέει θα έχουμε λιγότερους φόρους και λιγότερες υπηρεσίες και ο κόσμος θα ξοδεύει όπως θέλει τα λεφτά του. Εσείς ανακαλύψατε αυτό που δεν υπάρχει στην κοινωνική επιστήμη: υψηλούς φόρους και θα έχουμε χαμηλές υπηρεσίες».

Αγλαΐα Κυρίτση: Με τον ΣΥΡΙΖΑ θα επαναπροσληφθούν όλοι οι απολυμένοι της ΕΡΤ

Για επαναπρόσληψη όλων των απολυμένων της ΕΡΤ με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο η υποψήφια βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, Αγλαΐα Κυρίτση.

Η γνωστή δημοσιογράφος, μιλώντας την Τετάρτη στο ραδιόφωνο «Παραπολιτικά» ανέφερε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα προσλάβει ξανά τους εργαζόμενους της ΕΡΤ σημειώνοντας ότι «αυτή είναι η ειδοποιός διαφορά της πολιτικής και του ήθους της Aριστεράς». «Πρέπει να υπάρξει μια σωστή αξιολόγηση των ανθρώπων που πρέπει και χρειάζονται για να δουλέψουν και στη δημόσια ραδιοφωνία και τηλεόραση» σημείωσε η κα Κυρίτση. Επιπλέον, εξέφρασε την άποψη πως το «ΕΡΤ» , καθώς ήταν ένα ισχυρό brand name.


Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΥΡΙΖΑ εκλογές 2015 παροχές
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ