Ολι Ρεν : Αυτό που προέχει για την Ελλάδα είναι η καταπολέμηση της πολιτικής αβεβαιότητας - iefimerida.gr

Ολι Ρεν : Αυτό που προέχει για την Ελλάδα είναι η καταπολέμηση της πολιτικής αβεβαιότητας

Φωτογραφία: (EUROKINISSI /ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο αντιπρόεδρος της Ευρωβουλής Ολι Ρεν, σε δηλώσεις του, τονίζει ότι αυτό που προέχει αυτήν την στιγμή στην Ελλάδα είναι η καταπολέμηση της πολιτικής αβεβαιότητας μέσω του γρήγορου σχηματισμού κυβέρνησης.

Ο κ. Ρεν, σε συνέντευξη του στο πρακτορείο Bloomberg, τονίζει: « Η καλύτερη προοπτική για την Ελλάδα είναι ο γρήγορος σχηματισμός μιας νέας κυβέρνησης που είναι ο τρόπος για να εξαλειφθεί κάθε είδους αβεβαιότητα. Με αυτόν τον τρόπο θα μπορέσει η χώρα να ολοκληρώσει την διαπραγμάτευση της με την Τρόικα. Το 2012 ήταν μια χαμένη χρονιά για την Ελλάδα , που οδήγησε σε μεγάλο κοινωνικό κόστος».

Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο ενός κουρέματος του χρέους της Ελλάδας, ο πρώην επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων θεωρεί ότι η καινούρια κυβέρνηση που θα προκύψει δεν θα έχει πολλά περιθώρια διαπραγμάτευσης: «Η προσωπική μου άποψη είναι ότι δεν υπάρχει πολύς χώρος για ελιγμούς στην επαναδιαπραγμάτευση των όρων του προγράμματος οικονομικής ρύθμισης. Δεν θα υπάρξει ένα παραδοσιακό κούρεμα χρέους. Εκτιμώ πως οι χώρες της ευρωζώνης θα προτιμήσουν να αναζητήσουν τρόπους και μέσα για να βελτιώσουν την βιωσιμότητα του χρέους, μέσω της επιμήκυνσης της ωρίμανσης των δανείων».

Τέλος, ερωτηθείς για το ενδεχόμενο ενός Grexit, o κ.Ρεν απαντά:« Η ευρωζώνη είναι, αυτήν την φορά, καλύτερα προετοιμασμένη για να αντιμετωπίσει πιθανές αναταράξεις που θα προέλθουν από την Ελλάδα αλλά αυτό δεν συνεπάγεται και την έξοδο της χώρας από το ευρώ. Ολα τα μεγάλα πολιτικά κόμματα της χώρας υποστηρίζουν την παραμονή της στην ευρωζώνη και καλώ τους επενδυτές να διαχωρίσουν την οικονομική πραγματικότητα από τον πολιτικό θόρυβο».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ