Ψάχνουν κι άλλους ποινικούς συνεργούς του Ξηρού -«Χτενίζει» σπίτια η Αντιτρομοκρατική - iefimerida.gr

Ψάχνουν κι άλλους ποινικούς συνεργούς του Ξηρού -«Χτενίζει» σπίτια η Αντιτρομοκρατική

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI / PHASMA / Γ. ΝΙΚΟΛΑΙΔΗΣ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Εφόδους σε σπίτια και λεπτομερή εξέταση των τηλεφωνικών κλήσεων του απότακτου αστυνομικού-συνεργού του Χριστόδουλου Ξηρού ερευνά πραγματοποιεί η Αντιτρομοκρατική υπηρεσία.

Η σύλληψη του 54χρονου πρώην ΕΚΑΜίτη και του 37χρονου Αλβανού κακοποιού «Θεοχάρη» έχει στρέψει τις έρευνες των ανδρών της ΕΛΑΣ στη συμμετοχή και άλλων ποινικών -κυρίως αλβανικής καταγωγής- στο πλευρό του πρώην μέλους της 17 Νοέμβρη Χριστόδουλου Ξηρού για το σχέδιο επίθεσης στις φυλακές Κορυδαλλού.

Μάλιστα, η ΕΛΑΣ οδηγείται πλέον στην εκτίμηση ότι η επίθεση που σχεδιαζόταν στον Κορυδαλλό θα έμοιαζε πολύ με την αιματηρή απόδραση 11 αλλοδαπών (κυρίως Αλβανών) κρατουμένων από τις φυλακές Τρικάλων τον Μάρτιο του 2013.

Ετσι, πλέον, ένα μεγάλο μέρος των ερευνών στρέφεται μέσα στα σωφρονιστικά καταστήματα όπου φέρεται να έγινε το «πάντρεμα» ποινικών - Πυρήνων της Φωτιάς και Χριστόδουλου Ξηρού με επίκεντρο τρία άτομα που φέρονται να έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο κυρίως σε ό,τι έχει να κάνει με τη χρηματοδότηση και τον οπλισμό.

Μάλιστα, στην ΕΛΑΣ εκτιμούν ότι ο ρόλος των αντιεξουσιαστών και μελών των «Πυρήνων» στο σχέδιο δράσης του Ξηρού «είναι μικρότερο απ' ό,τι έχει εκτιμηθεί αρχικά», καθώς ναι μεν αρχικά ο Ξηρός είχε βοηθηθεί στην απόδρασή του από τους «Πυρήνες» αλλά ο ίδιος ενσωματώθηκε σε μία ομάδα κυρίως ποινικών που καθοδηγείτο μέσα από τις φυλακές από «νονούς της νύκτας» που συνεργάζονταν με έγκλειστους «Πυρήνες» τα τελευταία τρία χρόνια.

Πάντως, και σε αυτό το σενάριο, παραμένει καθοριστικός ο ρόλος της 22χρονης φίλης του Χριστόδουλου Ξηρού, Αγγελικής.

Χθες, άνδρες της Αντιτρομοκρατικής πραγματοποίησαν εφόδους σε διαμέρισμα στα Σεπόλια όπου φέρεται να διέμενε ο 37χρονος Αλβανός «Θεοχάρης» ο οποίος είχε νοικιάσει τη γιάφκα στην Ανάβυσσο για λογαριασμό του Ξηρού. Επίσης, αστυνομικοί εισέβαλαν και ερεύνησαν και τα δύο σπίτια του απότακτου άνδρα των ΕΚΑΜ Χρήστου Πατουχέα στη Μάνη. Μέχρι στιγμής, έχει βρεθεί μόνο ένα πιστόλι-ρέπλικα στα Σεπόλια.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ