Τι αποκαλύπτει το προφίλ σας στο Facebook για την προσωπικότητά σας -Κάντε το τεστ [εφαρμογή] - iefimerida.gr

Τι αποκαλύπτει το προφίλ σας στο Facebook για την προσωπικότητά σας -Κάντε το τεστ [εφαρμογή]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο υπολογιστής μπορεί να αξιολογήσει την προσωπικότητά μας, πολύ καλύτερα και από τους κοντινούς μας φίλους και συγγενείς.

Σύμφωνα με επιστημονική έρευνα που έκανε το πανεπιστήμιο του Cambridge, υπολογιστής μπορεί να αναλύσει τα ενδιαφέροντα και τις κινήσεις των χρηστών στο Facebook και να προσδιορίσει την προσωπικότητα και τα χαρακτηριστικά του καθενός.

Οι επιστήμονες επιβεβαιώνουν ότι η μέρα όπου ο υπολογιστής θα μπορεί να κρίνει την προσωπικότητα ενός ατόμου και ότι η επιστημονικής φαντασίας ταινία «Her» που είχε κυκλοφορήσει πριν λίγο καιρό και έδειχνε την συναισθηματική εξάρτηση ενός άνδρα με τον «έξυπνο υπολογιστή του», είναι άκρως ρεαλιστική και πολύ πιο κοντά μας από όσο πιστεύουμε.

 Τι αποκαλύπτει το προφίλ σας στο Facebook για την προσωπικότητά σας -Κάντε το τεστ [εφαρμογή] | iefimerida.gr 0

Στην συγκεκριμένη έρευνα του πανεπιστημίου του Cambridge, οι ερευνητές χρησιμοποίησαν ένα πρόγραμμα υπολογιστή για να αναλύσουν τα «likes» στο Facebook και να προσδιορίσουν μία προσωπικότητα με βάση τα πέντε βασικά χαρακτηριστικά ανάλυσης της προσωπικότητας που χρησιμοποιούνται και σε ψυχολογικά τεστ : ειλικρίνεια, συνείδηση, εξωστρέφεια, προθυμία, νευρικότητα.

Τα αποτελέσματα απέδειξαν ότι οι υπολογιστές προέβλεψαν την προσωπικότητα ενός ατόμου το ίδιο καλά με το σύζυγο του, αλλά καλύτερα απ' ότι οι πολύ κοντινοί του φίλοι και συγγενείς. Οι ερευνητές συνεχίζουν λέγοντας, ότι τα ενδιαφέροντά μας στο Facebook, οι σελίδες, η μουσική, οι ταινίες και τα βιβλία που μας αρέσουν, μπορούν να αποκαλύψουν πάρα πολλά για την προσωπικότητά και την ιδιοσυγκρασίας μας.

Πατήστε πάνω στην παρακάτω εικόνα για να μεταφερθείτε στη σελίδα του Cambridge και να ξεκινήσετε το τεστ:

 Τι αποκαλύπτει το προφίλ σας στο Facebook για την προσωπικότητά σας -Κάντε το τεστ [εφαρμογή] | iefimerida.gr 1

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ προσωπικότητα ενδιαφέροντα Facebook
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ