Αυτός είναι ο συνεργός των Κουασί -Συνελήφθη για το μακελειό στο Charlie Hebdo [εικόνα] - iefimerida.gr

Αυτός είναι ο συνεργός των Κουασί -Συνελήφθη για το μακελειό στο Charlie Hebdo [εικόνα]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο 29χρονος Fritz-Joly Joachin, ο οποίος είναι μουσουλμάνος και Γάλλος υπήκοος, συνελήφθη στη Βουλγαρία έπειτα από συνεργασία των Αρχών της χώρας με τη Γαλλία για σύνδεση με το μακελειό στη σατιρική εφημερίδα Charlie Hebdo, την περασμένη εβδομάδα.

Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων που επικαλείται δηλώσεις της εισαγγελέως Darina Slavova, ο Joachin είχε επικοινωνήσει πολλές φορές με έναν εκ των αδελφών Κουασί και συγκεκριμένα τον Σερίφ.

Το Reuters μεταδίδει πως οι εισαγγελικές Αρχές της Βουλγαρίες τείνουν στο να επιτρέψουν την έκδοση του Joachin στη Γαλλία, με την υποψία είτε ότι γνώριζε τι ετοίμαζαν οι Κουασί είτε ότι είχε δεσμούς με τον Σερίφ.

Ο Joachin συνελήφθη την 1η Ιανουαρίου σε ένα σημείο ελέγχου στα βουλγαροτουρκικά σύνορα, έπειτα από έκδοση ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης, καθώς υπήρχαν υπόνοιες ότι είχε απαγάγει τον τριών ετών γιο του, με τον οποίο είχε σκοπό να περάσει στη Συρία. Tώρα, η άρση του απορρήτου επικοινωνιών των Κουασί τον κατέδειξε και ως έναν από τους υπόπτους-συνεργούς στην αιματηρή επίθεση. Ετσι, εκδόθηκε και δεύτερο ευρωπαϊκό ένταλμα εις βάρος του με την κατηγορία της σύνδεσης με τους δράστες και της «συνωμοσίας σε τρομοκρατία».

Αυτός είναι ο συνεργός των Κουασί -Συνελήφθη για το μακελειό στο Charlie Hebdo [εικόνα] | iefimerida.gr 0

Ο Fritz-Joly Joachin στο δικαστήριο μετά και το δεύτερο ένταλμα σύλληψής του

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Fritz-Joly Joachin Charlie Hebdo αδέλφια Κουασί
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ