Βενιζέλος: Αλέξη σου 'ρχεται, όλα εδώ πληρώνονται [εικόνα] - iefimerida.gr

Βενιζέλος: Αλέξη σου 'ρχεται, όλα εδώ πληρώνονται [εικόνα]

Menelaos Myrillas / SOOC
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Εφτασε η ώρα της αλήθειας» δήλωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος προειδοποιώντας τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ότι θα αναγκαστεί να αντιμετωπίσει την πραγματικότητα μετά τις εκλογές, μακριά από τους λαϊκισμούς με τους οποίους αντιπολιτεύτηκε.

Μάλιστα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ χρησιμοποίησε την φράση: «Ολα εδώ πληρώνονται».

Βενιζέλος: Αλέξη σου 'ρχεται, όλα εδώ πληρώνονται [εικόνα] | iefimerida.gr 0

Ο Ευ. Βενιζέλος, τόνισε ότι μετά την κρίση και λόγω των δύσκολων μέτρων οι άλλοι αξιοποίησαν την κρίση και το ΠΑΣΟΚ την πλήρωσε. «Τώρα θα γίνει νέα αξιολόγηση θα γνωριστούμε ξανά. Τώρα θα φανεί αν υπάρχει σχέδιο Β' αν είχαμε δυνατότητες που δεν αξιοποιήσαμε» είπε για να δεχθεί την ερώτηση: «Λέτε δηλαδή, Τσίπρα σου 'ρχεται;»

«Απολύτως. Απολύτως! Ολα πληρώνονται εδώ ιστορικά, εθνικά, παραταξιακά». Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης επεσήμανε ότι παρότι η Δημοκρατία δεν έχει αδιέξοδα «μπορεί με πολύ μεγάλο ενθουσιασμό να επιλεγεί στις 25 Ιανουαρίου το αδιέξοδο».

Δεν έχασε την ευκαιρία πάντως να επιτεθεί και στην ΝΔ την οποία κατηγόρησε ότι «ακολουθεί τακτική άγαρμπου εκφοβισμού, με την οποία διαφωνούμε».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ προέβλεψε ότι «δεν προκύπτει αυτοδυναμία». Ερωτηθείς για το τι θα πράξει μετεκλογικά και αν θα συνεργαστεί με τον ΣΥΡΙΖΑ, απάντησε πως «εκ των πραγμάτων όποιος έρθει πρώτος θα πρέπει να μετάσχει λόγω μπόνους των εδρών» και δήλωσε πρόθυμος να συμπράξει «με όλους όσοι πρέπει και μπορούν». Οπως σημείωσε «δεν είμαι υποψήφιος κυβερνητικός εταίρος;είμαι υποψήφιος εθνικός εταίρος».

Αναφερόμενος στην διάσπαση του ΠΑΣΟΚ με την ίδρυση του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ από τον Γιώργο Παπανδρέου, ο Ευ. Βενιζέλος υποστήριξε ότι το νεοπαγές κόμμα έχει ήδη κριθεί δημοσκοπικά και αποκάλεσε εμμέσως χαμένη την ψήφο σε αυτό. Κάλεσε τα μέλη και τους φίλους του χώρου «να δώσουν μια χρήσιμη ψήφο για Παράταξη και την χώρα. Δεν υπάρχει περιθώριο για προσωπικούς σχεδιασμούς». Υποστήριξε επίσης ότι ο πρώην Πρωθυπουργός δεν του εξήγησε ποτέ γιατί επέλεξε να αποχωρήσει από το ΠΑΣΟΚ. Ζήτησε να ψηφιστεί το κόμμα του ώστε να καταλάβει την τρίτη θέση του εγγυητή: «Αν θέλουν να αναθέσουν στον κ. Παπανδρέου τον ρόλο του εθνικού διαπραγματευτή ας το κάνουν. Από την άλλη, υπάρχει η Δημοκρατική Παράταξη με εμένα επικεφαλής τα τελευταία 5 χρόνια στην πρώτη γραμμή της μάχης, ας κρίνουν οι πολίτες. Είναι απλό» τόνισε.

Ο Ευ. Βενιζέλος αναφέρθηκε και στην ΔΗΜΑΡ λέγοντας ότι ξεκίνησε ως «συμπαθητική» αλλά κατέληξε να έχει καταγράψει την ιστορική της καμπύλη, εννοώντας ότι θα έχει πολύ χαμηλά ποσοστά στις εκλογές. Μάλιστα άφησε νέες αιχμές κατά του κόμματος Παπανδρέου, λέγοντας πως το παράδειγμα της ΔΗΜΑΡ είναι πολύ διδακτικό για όσους φιλοδοξούν να την υποκαταστήσουν.

ΔΗΜΑΡ: Στο σπίτι όσων διαχειρίζονται τη συντριβή τους δεν μιλάνε για ποσοστά

Στην αναφορά αυτή αντέδρασε το κόμμα του Φώτη Κουβέλη. «Ο «καημός» του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ για τη Δημοκρατική Αριστερά είναι απολύτως κατανοητός, αφού δεν θελήσαμε να συμβάλουμε, όπως εκείνος φιλοδοξούσε, στο σχέδιο μετατόπισης της κεντροαριστεράς στην κεντροδεξιά» τόνισε σε ανακοίνωσή της η ΔΗΜΑΡ και καταλήγει προειδοποιώντας: «Ας προσέχει ωστόσο τα περί μειώσεως μεγεθών, «εξαερώσεων» και άλλων συναφών που εσχάτως συνηθίζει. Στο σπίτι όσων διαχειρίζονται τη συντριβή των κομμάτων τους, δεν μιλάνε για ποσοστά».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ευάγγελος Βενιζέλος MEGA 2015 εκλογές
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ