H Καμεράτα παίζει Beatles! - iefimerida.gr

H Καμεράτα παίζει Beatles!

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μετά τις διεθνείς δισκογραφικές επιτυχίες τους και τις πρόσφατες εμφανίσεις τους στο εξωτερικό, οι μουσικοί της Καμεράτας επανακάμπτουν δριμύτεροι στο Μέγαρο, για να παρουσιάσουν και πάλι το πάντα επίκαιρο «Beatles Τribute Project».

Όσοι, λοιπόν, δεν μπόρεσαν να το παρακολουθήσουν, τον προηγούμενο Ιούλιο, στο Ηρώδειο, έχουν τώρα την ευκαιρία να απολαύσουν αυτό το ξεχωριστό αφιέρωμα στα θρυλικά «Σκαθάρια» στην Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης, την Παρασκευή 30 Ιανουαρίου (ώρα έναρξης 20:30). Η Καμεράτα παρουσιάζει τα πιο γνωστά τραγούδια τους σε ευφάνταστες συμφωνικές ενορχηστρώσεις του Νίκου Πλατύραχου, ο οποίος θα βρεθεί επίσης στο πόντιουμ και θα διευθύνει ο ίδιος το δημοφιλές σύνολο. Toν ρόλο των Beatles αναλαμβάνουν οι Κώστας Βασιλιάγκος, Δώρος Δημοσθένους, Βασίλης Γισδάκης και just steve. Special guest θα είναι το αγαπημένο νεανικό συγκρότημα ΜΕΛΙSSES.

Οι τέσσερις ιδιοφυείς μουσικοί από το Λίβερπουλ υπέγραψαν μερικά από τα καλύτερα άλμπουμ όλων των εποχών και αποτελούν μέχρι σήμερα παγκόσμιο φαινόμενο. Σπουδαία σύνολα με μεγάλη ιστορία, όπως η Συμφωνική του Λονδίνου ή η Βασιλική Φιλαρμονική, έχουν πραγματοποιήσει συναυλίες και έχουν ηχογραφήσει ορχηστρικές διασκευές αγαπημένων τραγουδιών που άφησαν εποχή (Let it Be, Yesterday, All You Need Is Love, κ.ά.) και συνεχίζουν να βρίσκονται στα χείλη εκατομμυρίων ακροατών σε όλο τον κόσμο ακόμα και σήμερα. Με την επιτυχημένη καλοκαιρινή της συναυλία στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού, η Καμεράτα βάζει τη σφραγίδα της στο cross over ρεπερτόριο και αποδεικνύει, για άλλη μια φορά, ότι δεν υπάρχουν σύνορα στη μουσική. Ανταποκρινόμενος στις υψηλές αισθητικές απαιτήσεις του φημισμένου ελληνικού συνόλου, ο Νίκος Πλατύραχος, μέσα από τη δική του ενορχηστρωτική εκδοχή, παραμένει πιστός στο γράμμα των «Σκαθαριών» διατηρώντας το μοναδικό ύφος και τη δυναμική των τραγουδιών τους, προσδίδοντάς τους ταυτόχρονα έναν πλούσιο συμφωνικό ήχο και ενισχύοντας τη διαχρονικότητά τους.
Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2015, ώρα 20:30
Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης

Τα πιο αγαπημένα τραγούδια
των θρυλικών Beatles
σε συμφωνική ενορχήστρωση
του Νίκου Πλατύραχου

Στον ρόλο των «Σκαθαριών» οι:
Κώστας Βασιλιάγκος, Δώρος Δημοσθένους,
Βασίλης Γισδάκης και just steve
Special Guest: ΜΕΛΙSSES

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Καμεράτα beatles Μέγαρο Μουσικής
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ