Άνω κάτω στη Βουλή από αίτημα Καρχιμάκη για πόθεν έσχες δικαστικού - iefimerida.gr

Άνω κάτω στη Βουλή από αίτημα Καρχιμάκη για πόθεν έσχες δικαστικού

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ένταση στη Βουλή από την κίνηση του Γραμματέα του ΠΑΣΟΚ, Μ. Καρχιμάκη, να ζητήσει το πόθεν έσχες του αντιπροέδρου του Ελεγκτικού Συνεδρίου Ν. Αγγελάρα, με αφορμή το αλαλούμ με την έκδοση των σχολικών βιβλίων.

Η κίνηση Καρχιμάκη προκάλεσε τη διαμαρτυρία των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, οι οποίοι ζήτησαν να κληθούν στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου, κ.κ. Καραβοκύρης και Αγγελάρας.

Οι Προκόπης Παυλόπουλος, Γιάννης Τραγάκης και Βύρων Πολύδωρας, χαρακτήρισαν την ενέργεια του γραμματέα του ΠΑΣΟΚ ως "απαράδεκτο γεγονός εκφοβισμού και εκβιασμού ανώτατου δικαστικού λειτουργού".

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Επιτροπής, Θ. Τσούρας, απέρριψε την πρόταση της Ν.Δ. για κλήτευση των δύο δικαστικών λειτουργών με το σκεπτικό ότι κάτι τέτοιο θα μπορούσε να εκληφθεί ως κλήση σε απολογία δικαστών. Ο ίδιος έκανε λόγο για απαράδεκτη καθυστέρηση έκδοσης των σχολικών βιβλίων, που είχε πολλές δεκαετίες να συμβεί, και παρότι τόνισε ότι πρέπει να διερευνηθούν οι ευθύνες για αυτό, παρέπεμψε τους βουλευτές της Ν.Δ. να προχωρήσουν σε κοινοβουλευτικό έλεγχο ή σε κλήση της υπουργού Παιδείας στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων.

Ο Γ. Τραγάκης ζήτησε από τον πρόεδρο της Επιτροπής να διαβιβάσει, τουλάχιστον, στον πρωθυπουργό τη διαμαρτυρία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την ενέργεια του γραμματέα του ΠΑΣΟΚ.

"Πυρά" κατά του Μ. Καρχιμάκη εξαπέλυσε και ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Νάσος Αλευράς, που χαρακτήρισε "ατυχέστατες" τις δηλώσεις κι επισήμανε ότι "ανακάτεψαν ένα θεσμικό πρόβλημα με προσωπικά ζητήματα χωρίς λόγο, χωρίς να επιτρέπεται και χωρίς να δίνεται διέξοδος στο πρόβλημα με μια τέτοια παρέμβαση". Παράλληλα διαφώνησε και με το αίτημα για κλήση των δικαστών στην Επιτροπή, αιτιολογώντας πως θα συνιστούσε παρέμβαση στα εσωτερικά της Δικαιοσύνης.

Για το ζήτημα ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους ο υπουργός Δικαιοσύνης, Μ. Παπαϊωάννου, ο οποίος απάντησε ότι σε μία με δύο ημέρες θα λάβει τις αποφάσεις του. Όσον αφορά στο αίτημα Καρχιμάκη ότι, ήδη, το έχει αποστείλει στην Αρχή Καταπολέμησης Βρόμικου Χρήματος και θα ενημερώσει τον βουλευτή για την απάντησή της.

Πηγή: enet.gr

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ