Συκωτάκια πουλιών, ζεστά, με σαλάτα

Λιχουδιά ανυπέρβλητη, με ξύδι μπαλσάμικο.

Για μεσημεριανό, είναι ένα από τα πιο συμπαθητικά πιάτα. Τα συκωτάκια πουλιών είναι ο πιο τρυφερός και νόστιμος μεζές που οι περισσότεροι ξεχνάμε να φάμε. Είναι μια συνταγή από γαλλικό μπιστρό η οποία γίνεται γρήγορα και δεν στοιχίζει σχεδόν τίποτα.

Υλικά

  • 300 γραμμάρια συκωτάκια πουλιών
  • Πράσινη σαλάτα, καλά πλυμένη και στεγνωμένη
  • 1 αγγουράκι
  • 1/4 του φλυτζανιού ξύδι μπαλσάμικο
  • 2 κουταλιές σούπας μέλι
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

  • Πλύνετε πολύ καλά τα συκωτάκια σε νερό βρύσης, άφθονο
  • Στεγνώστε τα απαλά με χαρτάκι κουζίνας
  • Αλατίστε και πιπερώστε τα συκωτάκια
  • Στο μεταξύ, ετοιμάστε τη σαλάτα σε μεγάλο μπολ ή σε ξεχωριστά πιάτα, ανάλογα πώς και πόσους θα σερβίρετε
  • Κόψτε το αγγουράκι σε φετούλες και βάλτε το μαζί με τη σαλάτα
  • Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάλτε ελαιόλαδο και αφήστε τα συκωτάκια να ροδίσουν καλά. Τηγανίστε τα για περίπου 3 λεπτά, να μη καούν γιατί θα σκληρύνουν και δεν τρώγονται
  • Μοιράστε τα συκωτάκια στα πιάτα ή τοποθετήστε τα πάνω από τη σαλάτα στο μπολ, ό,τι έχετε αποφασίσει
  • Γυρίζουμε στο τηγάνι μας. Βάζουμε το ξύδι μπαλσάμικο (κόκκινο)
  • Προσθέτουμε στο τηγάνι το μέλι και αφήνουμε να βράσει σιγά-σιγά
  • Μόλις πάρει να κάνει αφρό, προσθέτουμε λίγο ακόμη ελαιόλαδο
  • Αλάτι και πιπέρι στο τηγάνι
  • Σιγοβράζουμε για μερικά λεπτά, 3 ή 4 συνολικά
  • Εχουμε έτσι μια υπέροχη σος την οποία βάζουμε πάνω στα συκωτάκια μας, μέσα στο μπολ με τη σαλάτα
  • Καταναλώνουμε αμέσως, πραγματικά δεν μπορεί να περιμένει

Εγώ βάζω λίγο κουκουνάρι από πάνω και τριμμένο πιπέρι. Είναι ο καλύτερος μεζές που υπάρχει και μια πολύ καλή ιδέα για ένα ελαφρύ και νόστιμο γεύμα.

Μπορείτε να κάνετε άπειρες συνθέσεις με σαλάτες παντός είδους:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ