Ψηφοδέλτιο Επικρατείας ΣΥΡΙΖΑ: Ο Κωνσταντίνος Τσουκαλάς και οι πιθανοί υποψήφιοι - iefimerida.gr

Ψηφοδέλτιο Επικρατείας ΣΥΡΙΖΑ: Ο Κωνσταντίνος Τσουκαλάς και οι πιθανοί υποψήφιοι

Φωτογραφία: SOOC
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Επτασφράγιστο μυστικό παραμένει η πλήρης σύνθεση του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ -το οποίο επιμελείται προσωπικά ο Αλέξης Τσίπρας- και εντός της ημέρας αναμένονται οι επίσημες ανακοινώσεις.

Η μοναδική μέχρι στιγμής εκλόγιμη θέση που έχει «κλειδώσει» είναι αυτή του εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Πάνου Σκουρλέτη, με τις πληροφορίες τα τελευταία εικοσιτετράωρα να θέλουν τον ακαδημαϊκό, με γαλλική παιδεία, κ. Κωνσταντίνο Τσουκαλά να τίθεται επικεφαλής του ψηφοδελτίου.

Σε κάθε περίπτωση, το ψηφοδέλτιο Επικρατείας της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα σηματοδοτεί διεύρυνση προς τους «συντηρητικούς» ψηφοφόρους, αφού αναμένεται να περιλαμβάνονται σε αυτό υποψήφιοι τόσο από τον χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων όσο και από τον χώρο της Δικαιοσύνης.

Εντονότατα ακούγεται το όνομα του κ. Νίκου Τόσκα. Ο απόστρατος ήταν επικεφαλής του γραφείου του κ. Πάνου Μπεγλίτη από το 2009 ως τον Ιούλιο του 2011. Ήταν ο κύριος συντάκτης του προγράμματος του ΠΑΣΟΚ για την άμυνα στις εκλογές του 2009, θεωρείται «ανδρεοπαπανδρεϊκός» και πολλοί θυμούνται την παρουσία του στο Πολυτεχνείο το 1973, ενώ από τον δικαστικό χώρο η υποψηφιότητα θα είναι γυναικεία.

Άριστα ενημερωμένες πηγές του iefimerida.gr επιβεβαιώνουν πως σε συζητήσεις με την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται και ο γνωστός σκιτσογράφος κ. Στάθης Σταυρόπουλος -το όνομα του οποίου θα συμπεριληφθεί στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας- ενώ μένει να επιβεβαιωθεί αν τελικώς θα βρίσκεται σε εκλόγιμη θέση.

Μεταξύ των ονομάτων που έχουν πέσει στο τραπέζι είναι αυτό του διδάκτορα φιλοσοφίας σε πανεπιστήμιο του Παρισιού κ. Στάθη Κουβελάκη, γνωστού για τις ριζοσπαστικές του θέσεις για την κρίση, τον καπιταλισμό και την Ευρώπη, αλλά και για το εκδοτικό του έργο και τα βιβλία του που κυκλοφορούν σε οκτώ γλώσσες.

Τέλος, σε μη εκλόγιμη θέση θα είναι ο κ. Γιάννης Τσιρώνης από τους Οικολόγους, ενώ έντονα ακούγεται και το όνομα της δημοσιογράφου Αγλαΐας Κυρίτση.


Στέλλα Α. Γκαντώνα

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ εκλογές 2015 επικρατείας ΣΥΡΙΖΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ