Αυτός είναι ο μουσουλμάνος ήρωας που έσωσε τους ομήρους στο Παρίσι [εικόνα]

Η είδηση ότι κάποιοι άνθρωποι κρύφτηκαν στο ψυγείο του παντοπωλείου στο Παρίσι για να σωθούν από τον τζιχαντιστή Αμεντί Κουλιμπαλί είναι -στους περισσότερους- γνωστή.

Αυτό που δεν ήταν ευρέως γνωστό αποκαλύφθηκε το Σάββατο: ο άνθρωπος που τους έβαλε στο ψυγείο ονομάζεται Λασάνα Μπαθίλι, είναι μουσουλμάνος με καταγωγή από το Μάλι, υπάλληλος του παντοπωλείου, και με τη γρήγορη σκέψη του και το απαράμιλλο θάρρος του βοήθησε όχι μόνο στο να σωθούν ανθρώπινες ζωές, αλλά και να δοθεί τέλος στην ομηρία.

Την ώρα που ο Κουλιμπαλί μπούκαρε στο παντοπωλείο, ο Λασάνα ήταν στο υπόγειο. Λίγο μετά, έντρομοι πελάτες άρχισαν να τρέχουν αλλόφρονες να σωθούν. Κάποιοι από αυτούς και στο υπόγειο. «Όταν ήρθαν τρέχοντας κάτω, άνοιξα την πόρτα (σ.σ.: του ψυγείου)», περιγράφει ο Λασάνα. «Ήταν πολλοί αυτοί που ήρθαν σε μένα. Έσβησα τα φώτα, έσβησα το ψυγείο και τους έβαλα μέσα στο ψυγείο. Τους είπα να παραμείνουν ψύχραιμοι και έκλεισα την πόρτα».

Στη συνέχεια, ο γενναίος 24χρονος, χρησιμοποιώντας το ασανσέρ για τα προϊόντα, κατάφερε να βγει έξω και να μιλήσει στους αστυνομικούς, δίνοντάς τους πολύτιμες πληροφορίες τόσο για τους ομήρους που κρύβονταν στο ψυγείο όσο και για την κατάσταση που επικρατούσε μέσα στο μαγαζί. Ντροπαλός και συνεσταλμένος για να πει την ιστορία του, παραδέχθηκε ότι μετά το τέλος της αστυνομικής επιχείρησης πολλοί από τους πελάτες ήρθαν για να του σφίξουν το χέρι και να τον ευχαριστήσουν γι' αυτό που έκανε: τους έσωσε τη ζωή.

Το Σάββατο, η φωτογραφία του δημοσιεύθηκε στο Twitter και έκανε τον γύρο του κόσμου, ως σύμβολο της ενότητας των ανθρώπων εναντίον της τρομοκρατίας. Ένας χρήστης του Twitter έγραψε χαρακτηριστικά: «Αυτός είναι ο αληθινός ήρωας της ομηρίας στο παντοπωλείο χθες».


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ λασανα όμηροι κουλιμπαλι παντοπωλείο

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ