Κρύφτηκαν μέσα σε ψυγείο και κάτω από νεροχύτη -Πώς κατάφεραν να σωθούν όμηροι των τρομοκρατών στο Παρίσι - iefimerida.gr

Κρύφτηκαν μέσα σε ψυγείο και κάτω από νεροχύτη -Πώς κατάφεραν να σωθούν όμηροι των τρομοκρατών στο Παρίσι

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η άμεση αντίδρασή τους και το ένστικτο ήταν εκείνο που έσωσε κάποιους που βρέθηκαν όμηροι στις δύο εφόδους των τρομοκρατών στο Παρίσι την Παρασκευή. Ανθρωποι κρύφτηκαν σε ψυγείο στο εβραϊκό παντοπωλείο, αλλά και κάτω από νεροχύτη στο τυπογραφείο και κατάφεραν να μείνουν ζωντανοί.

Ο Ιλάν, ένας άνδρας περίπου 30 ετών, βρισκόταν στο εβραϊκό παντοπωλείο στο Βενσάν μαζί με τον τριών ετών γιο του, όταν εισέβαλε σε αυτό ο Αμεντί Κουλιμπαλί με ένα καλάσνικοφ. Αμέσως, ο πατέρας κρύφτηκε με το γιο του στο ψυγείο και τουλάχιστον τρεις ακόμη άνθρωποι τους ακολούθησαν. Και ίσως τελικά να παρέμειναν ζωντανοί χάρη σε αυτή την απόφασή τους.

Ο πατέρας έβγαλε αμέσως το μπουφάν του και τύλιξε το γιο του, για να τον προστατεύσει από τη χαμηλή θερμοκρασία μέσα στο ψυγείο, ενώ έμειναν εκεί μαζί με τους υπόλοιπους για τουλάχιστον πέντε ώρες. Η απόφαση της μητέρας του Ιλάν να δώσει τον αριθμό του κινητού του γιου της στις αρχές ήταν επίσης καθοριστική, αφού οι αστυνομικοί κατάφεραν να εντοπίσουν πού βρίσκονταν οι όμηροι, πριν κάνουν την έφοδο για να σκοτώσουν τον Κουλιμπαλί.

Περίπου 40 χλμ. πιο μακριά, στο τυπογραφείο που είχαν καταλάβει οι Σερίφ και Σαΐντ Κουασί, οι μακελάρηδες του Charlie Hebdo, ένας υπάλληλος κατάφερε να κρυφτεί κάτω από νεροχύτη, στο πατάρι, σύμφωνα με τον εισαγγελέα του Παρισιού, Φρανσουά Μολίν.

Ο 26χρονος γραφίστας Λίλιαν, ήταν τρομοκρατημένος, αλλά ξεπέρασε το φόβο του, έμεινε κρυμμένος και άρχισε να επικοινωνεί με την αστυνομία που βρισκόταν έξω στέλνοντας μηνύματα από το κινητό του με πληροφορίες από τις συζητήσεις μεταξύ των δραστών, τις οποίες άκουγε. Οταν έγινε η επιχείρηση της αστυνομίας, ο γραφίστας απελευθερώθηκε, χωρίς να τραυματιστεί, αν και βρισκόταν σε κατάσταση σοκ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ