Μαρίν Λεπέν: Ζητάει πόλεμο εναντίον των ισλαμιστών - «Καίει» τη Γαλλία με εμπρηστικές δηλώσεις - iefimerida.gr

Μαρίν Λεπέν: Ζητάει πόλεμο εναντίον των ισλαμιστών - «Καίει» τη Γαλλία με εμπρηστικές δηλώσεις

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η ακροδεξιά ηγέτης καταδίκασε την επίθεση των φανατικών ισλαμιστών εναντίον του περιοδικού Charlie Hebdo και έκανε λόγο για «εθνική ενότητα». Ταυτόχρονα ζήτησε να ξεκινήσει δημόσιος διάλογος για τον ισλαμικό φανατισμό και άφησε να εννοηθεί ότι αυτός είναι ο ένοχος για τις επιθέσεις στο Παρίσι.

Η Μαρίν Λεπέν είναι η πρώτη που έκανε λόγο για επίθεση τρομοκρατών που έκαναν φανατικοί ισλαμιστές.
«Είναι καιρός, άμεσα, να αναρωτηθούμε για την βαρύτητα της απειλής, για τα μέσα που διατέθηκαν στον αγώνα εναντίον τους. Ολα αυτά απαιτούν να περιμένουμε πρώτα τη σύλληψη αυτών των εγκληματιών που μοιάζουν να είναι στρατιώτες» κατήγγειλε η Λεπέν, η οποία είναι ευρωβουλευτής.
«Είναι ευθύνη μου να πω ότι αυτή η επίθεση πρέπει να απελευθερώσει το λόγο μας απέναντι στον ισλαμικό φανατισμό» δήλωσε στη γαλλική τηλεόραση.
«Δεν είναι πια καιρός για άρνηση ή για υποκρισία. Πρέπει να αρνηθούμε κατηγορηματικά τον ισλαμικό φανατισμό» πρόσθεσε. «Να κοιτάξουμε τα πράγματα κατάματα και να πάρουμε την οδό της αποτελεσματικής και προστατευτικής δράσης. Γιατί φτάσαμε εδώ; Ποιοί είναι οι δρόμοι αυτών των δολοφόνων, ποιά είναι η διαδρομή των συμμοριών του ριζοσπαστικού Ισλάμ στα εδάφη μας, οι χρηματοδότες τους; Ποιές χώρες τους στηρίζουν; Αυτά τα ερωτήματα είναι νόμιμα και πρέπει να τίθενται» είπε.
Πρόσθεσε ωστόσο ότι δεν πρέπει να γίνεται σύγχιση με τους Γάλλους μουσουλμάνους που είναι «αφοσιωμένοι στο έθνος μας και στις αξίες της χώρας μας» και στους μουσουλμάνους που πιστεύουν ότι μπορούν να σκοτώνουν στο όνομα του Ισλάμ.
Την ίδια ώρα, ο ακροδεξιός αντιπρόεδρος του κόμματος και σύντροφος της Λεπέν Louis Aliot απέρριψε την ιδέα της εθνικής ενότητας:
«Δεν σημαίνει τίποτα. Αυτά είναι μόνο λέξεις. Εμείς εκφράζουμε την συμπαράσταση και την αλληλεγγύη μας στα θύματα. Αλλά για τα υπόλοιπα, το καθήκον του προέδρου της Δημοκρατία ς είναι να προστατεύει τους πολίτες εναντίον μιας απειλής που είναι αποφασισμένη. Ως τώρα, βλέπουμε ότι θέλησαν να σχετικοποιήσουν την απειλή» δήλωσε.
Ο ιδρυτής του κόμματος Ζαν Μαρί Λεπέν δήλωσε ότι «η τύφλωση και η κώφωση των ηγετών μας, εδώ και χρόνια, είναι εν μέρει υπεύθυνη για την επίθεση».
«Επρεπε να το περιμένουμε. Αυτή η επίθεση είναι μόνο η αρχή, ίσως. Είναι μόνο ένα επεισόδιο ενός πολέμου που μας έχει εξαπολυθεί από τον Ισλαμισμό» δήλωσε ο Λεπέν στην εφημερίδα Le Figaro.
Ανέβασε μάλιστα στο twitter αυτή τη φωτογραφία της κόρης του:

Μαρίν Λεπέν: Ζητάει πόλεμο εναντίον των ισλαμιστών - «Καίει» τη Γαλλία με εμπρηστικές δηλώσεις | iefimerida.gr 0

Νωρίτερα, πάντως, κατά τη διάρκεια της συνάντησής της με τον Φρανσουά Ολάντ η πρόεδρος του ακροδεξιού κόμματος Εθνικό Μέτωπο ζήτησε από τον Γάλλο πρόεδρο να λάβει διάφορα μέτρα σε απάντηση στην αιματηρή επίθεση της Τετάρτης, μεταξύ αυτών την έξοδο της Γαλλίας από τον χώρο Σένγκεν.

Σύμφωνα με τη Λεπέν, «πρέπει να βρεθούμε σε θέση να απαντήσουμε στον πόλεμο που έχει κηρύξει ο ισλαμιστικός φονταμενταλισμός».
«Το πρώτο πράγμα που είναι απαραίτητο όταν θέλουμε να πολεμήσουμε είναι να είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε εναντίον ποιου πολεμάμε. Πολεμάμε εναντίον μιας ιδεολογίας, του ισλαμιστικού φονταμενταλισμού. Το να μην το λέμε είναι ήδη απόδειξη αδυναμίας», υποστήριξε η πρόεδρος του FN.«Εξέφρασα στον πρόεδρο την απόλυτη ανάγκη, όπως νομίζω, να ανασταλεί η συνθήκη Σένγκεν για να μπορούμε να ελέγχουμε τα σύνορά μας, στοιχείο ζωτικής σημασίας στη μάχη κατά της τρομοκρατίας», πρόσθεσε.

Η Λεπέν ζήτησε επίσης «την στέρηση της υπηκοότητας» από όσους διαθέτουν διπλή υπηκοότητα και έχουν φύγει για να εκπαιδευτούν ή να πολεμήσουν σε ξένη χώρα και «επιστρέφουν στο έδαφός μας για να διαπράξουν βάρβαρα εγκλήματα, όπως φαίνεται να συνέβη στην περίπτωση των δύο δολοφόνων», αναφερόμενη στους δράστες της επίθεσης στη Σαρλί Εμπντό.

Εξάλλου η Λεπέν δήλωσε ότι δεν ικανοποιήθηκε από τη στάση του Ολάντ σε ό,τι αφορά τη συμμετοχή του κόμματός της στην κινητοποίηση της Κυριακής, εκτιμώντας ότι ο Γάλλος πρόεδρος δεν προέβη σε «μια ξεκάθαρη άρση της απαγόρευσης» που έχει επιβληθεί, σύμφωνα με την ίδια, στο FN να μην συμμετάσχει στη μεγάλη «δημοκρατική πορεία» που θα πραγματοποιηθεί στο Παρίσι.

«Δεν κατάφερα να λάβω από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας μια ξεκάθαρη άρση της απαγόρευσης για το κίνημά μας, τους βουλευτές, τους εκπροσώπους του, τους οποίους χιλιάδες Γάλλοι ελπίζουν να δουν στην πορεία, να συμμετέχουν συνθήκες αξιοπρεπείς και επάξιες του κινήματός μας», είπε η Λεπέν«Λυπάμαι», πρόσθεσε, εκτιμώντας ότι «η εθνική ενότητα (...) διασπάστηκε από τον δογματισμό κάποιων, κατά κύριο λόγου του Σοσιαλιστικού Κόμματος και του UDI», του γαλλικού κεντρώου κόμματος.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ