Το φαινόμενο Κέιτ: Πώς η Μίντλετον από χωριατοπούλα με κόκκινα μάγουλα έγινε θεά του στιλ -Καρέ καρέ η στιλιστική της εξέλιξη [εικόνα]

Οι Βρετανοί σήμερα γιορτάζουν, καθώς η εδώ και τέσσερα χρόνια πριγκίπισσά τους, Κέιτ Μίντλετον έχει γενέθλια.

Η Daily Mail θέλησε να γιορτάσει τα 33ά γενέθλια της δούκισσας του Κέιμπριτζ κάνοντας ένα αφιέρωμα στο στιλ της: Από τα 20 της που έμοιαζε με Βρετανίδα χωριατοπούλα, με κόκκινα μαγουλάκια και τα 25 της που ανέβαινε στις πασαρέλες με τα εσώρουχά της, έως σήμερα που ότι φορά γίνεται... μόδα σε κλάσματα δευτερολέπτου.
Οπως σημειώνουν σχεδιαστές που την ντύνουν και στιλίστες στη βρετανική εφημερίδα, η δούκισσα του Κέιμπριτζ φυσικά και άλλαξε στιλ από τη στιγμή που έγινε και επισήμως η αρραβωνιαστικιά του πρίγκιπα Γουίλιαμ, ακόμη περισσότερο όταν τον παντρεύτηκε και πρόσφατα, πριν ενάμιση χρόνο όταν έγινε μητέρα.

«Το στιλ της Κέιτ Μίντλετον είναι σικ και κλασικό αλλά με μια σύγχρονη πινελιά. Εχει επιβάλει ξανά την κομψότητα», τονίζει η σχεδιάστρια Νίκι Γκίρουιτς του οίκου Lola Rose που πολλές φορές έχει επιλέξει η δούκισσα του Κέιμπριτζ.

Τόσο η Γκίρουιτς, όσο και η συντάκτρια μόδας Λιζ Χέινς, όμως, τονίζουν ότι το στιλ της Κέιτ Μίντλετον άλλαξε αρκετά από τη στιγμή που έγινε μητέρα. Και μάλιστα από το καλύτερο.
Από τις 22 Ιουλίου του 2013 που τον έφερε στον κόσμο, επιλέγει ρούχα σε λιτές γραμμές και πάντα φορά παλτά που είναι κομψά και πρακτικά. «Οταν έχει τον Τζορτζ μαζί της φοράει ρούχα σε ιδιαίτερα απλές γραμμές και αποφεύγει να βάζει κομμάτια που έχουν κουμπιά, βολάν ή φιόγκους που θα μπορούσαν να την φέρουν σε δύσκολη θέση» και προσθέτει: «Η περίοδος των skinny τζιν και των πόλο t-shirt φαίνεται ότι ανήκει πλέον στο παρελθόν καθώς η Κέιτ Μίντλετον έχει διαλέξει το δρόμο της πιο ώριμης αισθητικής».

Μάλιστα, εξηγεί, ότι αυτό αποδείχθηκε πέρα για πέρα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού της πριγκιπικής οικογένειας το περασμένο καλοκαίρι στη Νέα Ζηλανδία. «Φορούσε ρούχα σε χρώματα που σχετίζονταν με την περιοχή που επισκεπτόταν, ή πάντα υπήρχε μια μικρή λεπτομέρεια-αναφορά στον τόπο της επίσκεψης. Ο ρόλος της με την ντουλάπα της είναι πλήρως συνδεδεμένα», προσέθεσε η συντάκτρια μόδας.
Από την πλευρά της μπλόγκερ μόδας Σιμόν Γκαζίν αποδίδει την επιτυχία του στιλ της Κέιτ Μίντλετον και το «φαινόμενο Κέιτ» που κάνει καθετί που φορά να ξεπουλά στο ότι το στιλ της είναι τόσο απλά που μπορεί να αντιγραφεί.

H στιλιστική εξέλιξη της Κέιτ Μίντλετον:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Κέιτ Μίντλετον φόρεμα

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ