Η ΝΔ «έκλεψε» τον Χατζημαρκάκη από το ΠΑΣΟΚ - iefimerida.gr

Η ΝΔ «έκλεψε» τον Χατζημαρκάκη από το ΠΑΣΟΚ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Mια νέα μεταγραφή από το ΠΑΣΟΚ, φημολογείται τις τελευταίες ώρες, ότι ετοιμάζει η ΝΔ. Μετά την Αντζελα Γκερέκου, ο Αντώνης Σαμαράς, σύμφωνα με πληροφορίες, θα εντάξει στα ψηφοδέλτια του κόμματός του και τον Γιώργο Χατζημαρκάκη.

Ο κ. Χατζημαρκάκης, είχε εκλεγεί στο παρελθόν ευρωβουλευτής στη Γερμανία, στη συνέχεια είχε ιδρύσει δικό του κόμμα, αλλά πριν λίγο καιρό είχε συμφωνήσει με τον Ευάγγελο Βενιζέλο να κατέβει στις εκλογές με το ΠΑΣΟΚ στο Ηράκλειο.

Προ μηνών ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ως υπουργός Εξωτερικών, είχε ορίσει τον Γιώργο Χατζημαρκάκη Πρέσβη εκ Προσωπικοτήτων, ενώ, είχε τονίσει τότε ότι ο Γιώργος Χατζημαρκάκης «με την εμπειρία του και τις γνωριμίες του μπορεί να βοηθήσει τη χώρα στα ζητήματα ευρωπαϊκής στρατηγικής, σε διμερές και πολυμερές επίπεδο, με έμφαση φυσικά στα θέματα οικονομίας και ανάπτυξης».

Σύμφωνα, όμως, με τελευταίες πληροφορίες, ο κ. Χατζημαρκάκης θα ενταχθεί στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της ΝΔ, πιθανότατα σε μη εκλόγιμη θέση. Οπως και να έχει όλες οι απορίες θα λυθούν τις επόμενες ώρες καθώς σήμερα πρέπει να κατατεθούν όλα τα ψηφοδέλτια στον Αρειο Πάγο.

Νωρίς το μεσημέρι της Παρασκευής, ο κ.Χατζημαρκάκης δήλωσε για τη συνεργασία του με τη ΝΔ: «Για να ακουστεί η φωνή της μεσαίας παραγωγικής τάξης με τον πιο ουσιαστικό τρόπο» αποφάσισε τη συμπόρευσή του με τη ΝΔ και τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

«Οδεύοντας προς τις εκλογές», δήλωσε ο κ. Χατζημαρκάκης, «οι Έλληνες Ευρωπαίοι Πολίτες, δηλώσαμε πως απαιτείται συναίνεση των πολιτικών κομμάτων έτσι ώστε να οδηγηθεί η χώρα στη μεταμνημονιακή εποχή με ομαλό τρόπο» καθώς όπως σημείωσε «η κοινή λογική επιβάλλει να ακολουθήσουμε τον δρόμο της συνεργασίας με κεντρικό στόχο το εθνικό συμφέρον».

«Στόχος μας» κατέληξε «να δημιουργηθεί τα επόμενα χρόνια, ένα κράτος δικαίου, αποτελεσματικό, σύγχρονο που θα προσφέρει ευκαιρίες ζωής και δημιουργίας, χωρίς αποκλεισμούς, αποκαθιστώντας το αίσθημα αξιοπρέπειας και περηφάνιας των Ελλήνων πολιτών».

Σημειώνεται ότι χθες ανακοινώθηκε και η πρσχώρηση του ανεξάρτητου, εκλεγμένου με τη ΔΗΜΑΡ στην τελευταία Βουλή, βουλευτή, Βασίλη Οικονόμου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ