Παραπέμπεται σε δίκη ο Ιωάννης Διώτης για τη λίστα Λαγκάρντ - iefimerida.gr

Παραπέμπεται σε δίκη ο Ιωάννης Διώτης για τη λίστα Λαγκάρντ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την οριστική παραπομπη του πρώην εισαγγελεα Γιάννη Διώτη στο εδώλιο του τριμελούς εφετείου κακουργημάτων αποφάσισε το συμβούλιο Εφετων προκειμένου να δικαστεί για το αδικημα της απιστίας. Το συμβούλιο εφετών με το υπ αριθμούν 44/2015 βούλευμα του,παραπέμπει σε δίκη τον πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ ωστοσο απαλλάσσει τον προκάτοχο του Γιάννη Καπελέρη, ο οποίος ειχε διωχθεί για απιστία.

Οι δικαστές συντάχθηκαν με την εισαγγελική πρόταση του Μ. Δράκου κρίνοντας οτι ο Γ. Διώτης πρέπει να δικαστεί μόνο για το κακούργημα της απιστίας και απαλλάσσοντας τον από το αδίκημα της καταστροφής εγγράφου (από υπάλληλο με σκοπό τον πορισμό αθέμιτου οφέλους ή βλάβης τρίτου κατά του ελληνικού δημοσίου.) Με το ίδιο βούλευμα αίρονται οι κατηγορίες σε βάρος του Γιάννη Καπελέρη καθώς οι δικαστές αποδέχονται ότι ο προκάτοχος του Ιωάννη Διώτη στο ΣΔΟΕ δεν έλαβε ποτέ ολόκληρη τη λίστα Λαγκάρντ, ούτε όμως είχε εντολή να διενεργήσει περαιτέρω έλεγχο πλην του φορολογικού προφίλ που του ειχε ζητήσει ο Γ. Παπακωνσταντινου. Αντιθέτως, για τον πρώην εισαγγελέα, το συμβούλιο δέχεται ότι δεν αξιοποίησε τη λίστα Λαγκάρντ, στην οποία περιλαμβάνονταν άνω των 2000 ονομάτων Ελλήνων καταθετών στο υποκατάστημα της τράπεζας HSBC στη Γενεύη, προκειμένου να αντλήσει στοιχεία και να προχωρήσει σε φορολογικούς ελέγχους. Οι δικαστές απορρίπτουν τον ισχυρισμό του Ιωάννη Διώτη ότι η επίμαχη λίστα αποτελούσε παράνομο υλικό και δεν μπορούσε να αξιοποιηθεί.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ