Επαναφορά της θανατικής ποινής ζητά η Μαρίν Λεπέν - iefimerida.gr

Επαναφορά της θανατικής ποινής ζητά η Μαρίν Λεπέν

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε δήλωσή της στο τηλεοπτικό δίκτυο France 2, η ηγέτιδα του ακροδεξιού γαλλικού Εθνικού Μετώπου, πρότεινε την επαναφορά της θανατικής ποινής.

Πιο συγκεκριμένα η Λεπέν είπε, ότι σε περίπτωση που εκλεγεί πρόεδρος της Γαλλίας στις εκλογές του 2017, θα προτείνει δημοψήφισμα στους Γάλλους πολίτες, για την επαναφορά της έσχατης των ποινών.

«Προσωπικά πιστεύω ότι η θανατική ποινή θα πρέπει να υπάρχει στο νομικό μας οπλοστάσιο και πάντοτε υποστήριζα ότι πρέπει να δοθεί στους Γάλλους πολίτες η δυνατότητα να εκφραστούν στο συγκεκριμένο ζήτημα», συνέχισε στη δήλωσή της.

Η θανατική ποινή εφαρμοζόταν στη Γαλλία από τον Μεσαίωνα μέχρι και το 1977, με την γκιλοτίνα να αποτελεί το μόνο νόμιμο μέσο εκτέλεσης. Ο τελευταίος θανατοποινίτης ο οποίος εκτελέστηκε ήταν ο Χαμόντα Τζαντουμπί, τον Σεπτέμβριο του 1977. Καταργήθηκε το 1981, ύστερα από το νόμο της 9 Οκτωβρίου, επί της προεδρίας του Φρανσουά Μιτεράν.

«Η τρομοκρατική επίθεση στη Charile Hebdo , πίσω από την οποία βρίσκεται το Ισλάμ, πρέπει να απελευθερώσει το λόγο μας. Δεν θα πρέπει θα πρέπει να μείνουμε σιωπηροί», υπογράμμισε η αρχηγός του Εθνικού Μετώπου.

Καταδίκασε τον ισλαμιστικό φονταμενταλισμό και εξέφρασε την επιθυμία της να επικοινωνήσει με τον πρόεδρο της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ, για τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν για την προστασία όλων των Γάλλων.


Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ