Τα κουνέλια δεν θέλουν καρότα: Οταν ο Μπαγκς Μπάνι και ο Κλαρκ Γκέιμπλ δημιούργησαν έναν αστικό μύθο

Είναι γνωστό ότι τα κουνέλια τρελαίνονται για καρότα. Είναι όμως και λάθος. Για την ακρίβεια αποτελεί έναν βραχύβιο αστικό μύθο για τον οποίο ευθύνονται κατά παράδοξο τρόπο ο Μπαγκς Μπάνι και ο διάσημος σταρ Κλαρκ Γκέιμπλ.

Ναι τα κουνέλια τρώνε καρότα αν τα βάλεις μπροστά τους, όπως αρέσκονται να μασουλάνε και οτιδήποτε άλλο, όμως στην πραγματικότητα προτιμούν τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά και τα χόρτα.

Ο λόγος που προκλήθηκε αυτή η παρεξήγηση είναι από το καρτούν της Warner Bros με τον Μπαγκς Μπάνι να μασουλάει συνέχεια καρότα. Ωστόσο η κίνηση του αυτή, δεν σχετίζεται στο ελάχιστο με τις διατροφικές προτιμήσεις των χνουδωτών τετράποδων.

Στην πραγματικότητα, ο Μπαγκς Μπάνι που μιλάει μασώντας καρότα παρωδεί μία σκηνή από την ταινία «It Happened One Night» όπου ο πρωταγωνιστής Κλαρκ Γκέιμπλ κάθεται στο παγκάκι και μιλάει μασουλώντας ένα καρότο.

Την εποχή που η ταινία αυτή ήταν στις δόξες της, η χιουμοριστική κίνηση του διάσημου κούνελου ήταν εμφανής, ωστόσο, καθώς η ανάμνηση της ταινίας ξεθωριάζει και ταυτόχρονα ο Μπαγκς Μπάνι είναι ακόμα δημοφιλής, εντυπώθηκε στο μυαλό μεγάλων και μικρών ο συσχετισμός καρότου και κούνελου, ξεχνώντας την πραγματική σημασία.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ