Η μάρκα Tefal διαφημίζεται με μπουνιές σε γυναίκες -Οι φεμινίστριες εξεγείρονται [εικόνες] - iefimerida.gr

Η μάρκα Tefal διαφημίζεται με μπουνιές σε γυναίκες -Οι φεμινίστριες εξεγείρονται [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η διαφημιστική εκστρατεία για την φίρμα Tefal η οποία δείχνει ηλεκτρικά σίδερα να επιτίθενται σε γυναίκες προκάλεσε σάλο στη Γαλλία.


Φεμινιστικές οργανώσεις εξεγέρθηκαν την Τρίτη βλέποντας τις πρώτες εικόνες που κυκλοφόρησαν από την διαφημιστική καμπάνια. Δείχνουν πράγματι ηλεκτρικά σίδερα να επιτίθενται σε γυναίκες που σιδερώνουν, υπονοώντας συζυγικές σκηνές βίας στο σπίτι. Γυναίκες πέφτουν στο πάτωμα, κάνουν γκριμάτσες πόνου και ένα σίδερο που το κρατάει ένα ανδρικό πουκάμισο. Το σύνθημα που ακούγεται είναι «Respect your clothes», Σεβαστείτε τα ρούχα σας.
«Για την εταιρεία Publicis, η βία εναντίον γυναικών είναι χωρίς αμφιβολία ένας τρόπος για να πουλήσουν. Αλλά όσο οι διαφημιστές πουλάνε, σε όλες τις χώρες του κόσμου η βία σκοτώνει» γράφει σε δελτίο τύπου που αναρτήθηκε στο macholand.fr και υπογράφεται από μια ντουζίνα φεμινιστικές οργανώσεις.
Η διαφημιστική εταιρεία Publicis Conseil αναγκάστηκε να κάνει πίσω και σε ανακοίνωσή της ζητάει συγνώμη από την εταιρεία Tefal και επικαλείται ένα λάθος. «Οι τρεις εικόνες που κυκλοφορούν για την Tefal δεν είναι της διαφήμισης. Τις φανταστήκαμε κατά τη διάρκεια ενός δημιουργικού σεμιναρίου και ποτέ δεν τις παρουσιάσαμε στην Tefal. Κατά λάθος αναρτήθηκαν από έναν υπάλληλο της εταιρείας».
Ας σημειωθεί ότι μια γυναίκα πεθαίνει κάθε τρεις ημέρες από χτυπήματα που δέχεται από τον σύντροφό της στον κόσμο. Κάθε χρόνο περίπου 216.000 γυναίκες είναι θύματα βίας από τους συζύγους τους.

Η μάρκα Tefal διαφημίζεται με μπουνιές σε γυναίκες -Οι φεμινίστριες εξεγείρονται [εικόνες] | iefimerida.gr 0
Η μάρκα Tefal διαφημίζεται με μπουνιές σε γυναίκες -Οι φεμινίστριες εξεγείρονται [εικόνες] | iefimerida.gr 1
Η μάρκα Tefal διαφημίζεται με μπουνιές σε γυναίκες -Οι φεμινίστριες εξεγείρονται [εικόνες] | iefimerida.gr 2
Η μάρκα Tefal διαφημίζεται με μπουνιές σε γυναίκες -Οι φεμινίστριες εξεγείρονται [εικόνες] | iefimerida.gr 3
Η μάρκα Tefal διαφημίζεται με μπουνιές σε γυναίκες -Οι φεμινίστριες εξεγείρονται [εικόνες] | iefimerida.gr 4
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ