Δημοσίως θα εμφανιστεί στο δικαστήριο ο Μπρέιβικ - iefimerida.gr

Δημοσίως θα εμφανιστεί στο δικαστήριο ο Μπρέιβικ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το δικαστήριο του Όσλο απέρριψε το αίτημα της νορβηγικής αστυνομίας να γίνει κεκλεισμένων των θυρών η προσεχής συνεδρίαση κατά την οποία θα συζητηθεί το ζήτημα κράτησης του Άντερς Μπέρινγκ Μπρέιβικ, που κατηγορείται για το μακελειό στη Νορβηγία τον Ιούλιο.

Σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου, στις 19 Σεπτεμβρίου ο Μπρέιβικ θα παρουσιαστεί στη συνεδρίαση που θα μπορούν να παρακολουθήσουν ο Τύπος, συγγενείς των θυμάτων, επιζώντες και όποιος άλλος το επιθυμεί, με την προϋπόθεση ότι θα παραμείνουν σιωπηλοί.

Οι δικηγόροι που εκπροσωπούν τους συγγενείς των θυμάτων ήθελαν να γίνει κεκλεισμένων των θυρών η όλη διαδικασία, ενώ αντίθετα ο δικηγόρος του 32χρονου Μπρέιβικ, Γκέιρ Λίπσταντ, δήλωσε ικανοποιημένος από τη νέα απόφαση, αφού, εκτός των άλλων, ο πελάτης του θέλει τη μέγιστη δυνατή δημοσιότητα.

Υπενθυμίζεται ότι στις προηγούμενες συνεδριάσεις, το αίτημα της αστυνομίας να γίνουν κεκλεισμένων των θυρών ικανοποιήθηκε, καθώς δεν μπορούσε να αποκλειστεί το ενδεχόμενο ο Μπρέιβικ να είχε συνεργούς. Ωστόσο το δικαστήριο του Όσλο ανέφερε ότι οι αποφάσεις εκείνες αποτελούσαν εξαίρεση.

Πάντως, η αστυνομία ανέφερε ότι θα ασκήσει έφεση στην απόφαση αυτή, σύμφωνα με τον εκπρόσωπό της, Κρίστιαν Χάτλο, ο οποίος μίλησε σε τοπική εφημερίδα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ