Μοσκοβισί: Η Ευρωπαϊκή επιτροπή δεν παίρνει θέση στις εκλογές της Ελλάδας

Την ουδέτερη στάση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής απέναντι στην προεκλογική εκστρατεία στην Ελλάδα ξεκαθάρισε ο Πιερ Μοσκοβισί, ο οποίος σημείωσε ότι μπορεί να υπάρξει συνεργασία με τον Αλέξη Τσίπρα, καθώς ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έχει «εξελιχθεί», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σχολιάζοντας τη δήλωση που είχε κάνει στις 29 Δεκεμβρίου, όταν είχε πει ότι θεωρεί «σημαντική μία ευρεία υποστήριξη εκ μέρους των Ελλήνων ψηφοφόρων και των μελών της πολιτικής ηγεσίας προς την αναγκαία διαδικασία των ευνοϊκών προς την οικονομική ανάπτυξη μεταρρυθμίσεων», ο Ευρωπαίος Επίτροπος Οικονομικών υποθέσεων διευκρίνισε ότι τα λεγόμενά του δεν συνιστούν υιοθέτηση θέσης στο πλαίσιο του ελληνικού πολιτικού διαλόγου. «Δεν πρόκειται για έκκληση για την ψήφιση του ενός ή του άλλου. Οι ψηφοφόροι θα επιλέξουν ελεύθερα τους ηγέτες τους», επέμεινε.

Σε περίπτωση που ο κ. Τσίπρας γίνει πρωθυπουργός τότε, «θα συζητήσουμε μαζί του επί τη βάσει των προτάσεών μας», πρόσθεσε ο Μοσκοβισί, εκτιμώντας ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έχει ήδη εξελιχθεί. «Μπορούμε να συνεργασθούμε μαζί του υπό ορισμένους όρους, εάν βρούμε μία κοινή γλώσσα. Δεν πρέπει να θεωρούμε ότι αποκλείεται να συνεργασθούμε με τον κ. Τσίπρα. Εναπόκειται σ΄αυτόν να προσδιορίσει τις θέσεις του», δήλωσε.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ