Μεντβέντεφ: «Ο Κάμερον θα ήταν πολύ καλός πράκτορας της KGB» - iefimerida.gr

Μεντβέντεφ: «Ο Κάμερον θα ήταν πολύ καλός πράκτορας της KGB»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την άποψη ότι πάντα ο πάγος σπάει με ένα αστείο φαίνεται πως ενστερνίζεται ο Ρώσος πρόεδρος Ντμίτρι Μεντβέντεφ, ο οποίος κατά τη συνάντησή του με το βρετανό πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον είπε ότι ο τελευταίος θα γινόταν ένας πολύ πετυχημένος πράκτορας της KGB.

Η αρχή βέβαια έγινε από τον ίδιο τον Κάμερον, ο οποίος μιλώντας σε φοιτητές στο Πανεπιστήμιο της Μόσχας, πριν τη συνάντηση των δύο ηγετών, είπε ότι η σοβιετική υπηρεσία ασφαλείας προσπάθησε να τον στρατολογήσει όταν ήταν φοιτητής.

Όπως εξήγησε ο βρετανός πρωθυπουργός, επισκέφτηκε τη Σοβιετική Ένωση το 1985, όταν ακόμα ήταν φοιτητής. Ενώ βρισκόταν σε μια παραλία στις ακτές της Μαύρης Θάλασσας, τον πλησίασαν δύο Ρώσοι, και σε άπταιστα αγγλικά τον ρώτησαν για τη ζωή του στην Αγγλία και για τις πολιτικές του απόψεις.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο Ντέιβιντ Κάμερον αναφέρεται σε αυτή την ιστορία. Σε ραδιοφωνική εκπομπή το 2006 είχε αναφερθεί στο συγκεκριμένο περιστατικό, το οποίο, όπως είπε, έκανε πολλούς να είναι επιφυλακτικοί όταν ανέλαβε τη θέση του συμβούλου του βρετανικού υπουργείου Οικονομικών τη δεκαετία του '90.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ