Υποψήφιος με το Ποτάμι στη Β' Πειραιά ο Γεράσιμος Γεωργάτος

Γεννημένος στην Αθήνα με σπουδές Φιλοσοφίας, Δημόσιας Διοίκησης, Ευρωπαϊκής και Βαλκανικής Ιστορίας και εργασιακή εμπειρία σε Ελλάδα και Γαλλία, ο Γεράσιμος Γεωργάτος θα είναι υποψήφιος στο Ποτάμι στη Β' Πειραιά.

Στο Kontra Channel βρέθηκε το βράδυ της Δευτέρας ο Γεράσιμος Γεωργάτος. Ο υπεύθυνος του τομέα Εργασιακών Σχέσεων του Ποταμιού διευκρίνισε πως η συγκρότηση των ψηφοδελτίων του κινήματος είναι εν εξελίξει και επεσήμανε πως όσοι άνθρωποι συμμετέχουν σε αυτά, «αναγνωρίζουν ότι υπάρχουν κοινά προβλήματα, ανεξάρτητα από ταμπέλες».
Ο κ. Γεωργάτος τόνισε πως μείζον πρόβλημα στην Ελλάδα αποτελούν η γραφειοκρατία και αναποτελεσματικότητα. «Οι φόροι υπέρ τρίτων είναι μια καθαρά προσοδοθηρική τακτική. Πληρώνει όλη η κοινωνία για να έχει καλό ταμείο μια ορισμένη κατηγορία επαγγελματιών, οι οποίοι τυχαίνει να έχουν ισχυρές προσβάσεις στους κομματικούς και πολιτικούς μηχανισμούς και επιβάλουν τη θέλησή τους», σημείωσε, και πρόσθεσε πως: «για να υπάρξει εξυγίανση των ταμείων μια είναι η απάντηση: Ανασυγκρότηση της οικονομίας με δουλειές και εισφορές».
«Είναι βασική προϋπόθεση να λυθούν οι αγκυλώσεις, είπε ο Γεράσιμος Γεωργάτος «ώστε να έρθουν οι επενδύσεις, εγχώριες και ξένες», και κατέστησε σαφές πως το κυβερνητικό πρόγραμμα του Ποταμιού «είναι τέτοιο που ανταποκρίνεται στην κρίση». «Θέλουμε την αναγέννηση της μεσαίας τάξης», σημείωσε.
Μιλώντας για το χρέος ξεκαθάρισε πως: «δεν λέμε ούτε διαγραφή, ούτε κούρεμα. Το χρέος μπορεί να παραταθεί τόσο ώστε να επιτρέψει να περισσέψουν κονδύλια και να επενδυθούν». «Το χρέος δεν είναι βιώσιμο όταν δεν είναι βιώσιμη η οικονομία. Πρέπει να υπάρξει μια εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης. Σε μια διαπραγμάτευση είναι πολύ πιο εύκολο να ζητήσουμε επιμήκυνση» πρόσθεσε.

Ο κ. Γεωργάτος ήταν στέλεχος της ΔΗΜΑΡ και υπήρξε από τους πρώτους που παραιτήθηκαν από το κόμμα του Φώτη Κουβέλη.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ