Μίκης Θεοδωράκης: Θα στηρίξω τον ΣΥΡΙΖΑ υπό έναν όρο -Να δεσμευθεί ότι θα καταργήσει το Μνημόνιο - iefimerida.gr

Μίκης Θεοδωράκης: Θα στηρίξω τον ΣΥΡΙΖΑ υπό έναν όρο -Να δεσμευθεί ότι θα καταργήσει το Μνημόνιο

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI / KAΤΩΜΕΡΗΣ ΚΩΣΤΑΣ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την πλήρη αντίθεσή του με το Μνημόνιο και ό,τι αυτό συνεπάγεται εκφράζει με νέα γραπτή του δήλωση ο Μίκης Θεοδωράκης στην οποία επισημαίνει ότι «παραμένω αντιμνημονιακός».

Παράλληλα, ξεκαθαρίζει ότι δε αυτές τις εκλογές «όσον αφορά στον ΣΥΡΙΖΑ, δηλώνω ότι δέχομαι να τον στηρίξω με ένα και μόνο όρο: Να δεσμευθεί προεκλογικά, εδώ και τώρα, ότι εάν και εφ’ όσον γίνει κυβέρνηση, το πρώτο πράγμα που θα κάνει, θα είναι να φέρει στη Βουλή Νόμο για την οριστική και πλήρη απαλλαγή της χώρας από όλους τους επαχθείς όρους του Μνημονίου».

Παρατίθεται η δήλωση του μουσικοσυνθέτη:

«Πραμένω αντιμνημονιακός. Που σημαίνει ότι δεν δέχομαι καμία σχέση με εκλογές που έχουν ως αντικείμενο την ανάδειξη του καλλίτερου διαχειριστή των όρων του Μνημονίου.

»Γι’ αυτό, όταν με ρωτούν για τη θέση μου στις ερχόμενες εκλογές, ιδιαίτερα όσον αφορά τον ΣΥΡΙΖΑ, δηλώνω ότι δέχομαι να τον στηρίξω με ένα και μόνο όρο:

»Να δεσμευθεί προεκλογικά, εδώ και τώρα, ότι εάν και εφ’ όσον γίνει κυβέρνηση, το πρώτο πράγμα που θα κάνει, θα είναι να φέρει στη Βουλή Νόμο για την οριστική και πλήρη απαλλαγή της χώρας από όλους τους επαχθείς όρους του Μνημονίου.

»Κι αυτό γιατί μου είναι αδιανόητο να δεχθώ ότι ένα κόμμα της Αριστεράς μπορεί να κυβερνήσει σε συνθήκες παράδοσης της Εθνικής μας Ανεξαρτησίας και Εθνικής Αυτοτέλειας στους ξένους».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ