Βολές ΣΥΡΙΖΑ για τη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών - iefimerida.gr

Βολές ΣΥΡΙΖΑ για τη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών

Μάνια Παπαδημητρίου εναντίον Στέγης (Γεωργία Παπαδοπούλου
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με μια ιδιαιτέρως αιχμηρή επιστολή προς τη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και ηθοποιός Μάνια Παπαδημητρίου διαμαρτύρεται διότι ο πολιτιστικός οργανισμός δεν προβλέπει την παροχή δωρεάν εισιτηρίου για τα μέλη του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, όπως προβλέπεται σε πλήθος άλλων οργανισμών.

Ακολουθεί η επιστολή:
«Σε μια εποχή που ο κλάδος των ηθοποιών πλήττεται από τεράστια ποσοστά ανεργίας και οι περισσότεροι αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα διαβίωσης, είναι αδιανόητο ένας σημαντικός φορέας στον χώρο του πολιτισμού, που αξιώνει να έχει σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση των πολιτιστικών πραγμάτων της χώρας, όπως είναι η Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, να μην δείχνει την απαιτούμενη μέριμνα για τους ανθρώπους του χώρου με τον οποίο ως επί το πλείστον συνεργάζεται", σημειώνει η βουλευτής, προσθέτοντας ότι "το φαινόμενο αυτό δυστυχώς παρατηρείται και σε άλλους χώρους πολιτισμού.


Και συνεχίζει: «Είναι ανεπίτρεπτο ένα ίδρυμα που είναι αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία και που αποστολή του, εκτός των άλλων, είναι και 'η υποστήριξη των Ελλήνων δημιουργών σε ένα χώρο ανοιχτό και προσιτό σε όλους', σύμφωνα με τη διακήρυξη στο site του στο Διαδίκτυο, να μην προβλέπει κάποια στοιχειώδη μέριμνα για τους ανθρώπους των γραμμάτων και των τεχνών, την ώρα που άλλοι μικρότεροι οργανισμοί το κάνουν».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ