Ξεκίνησε η μάχη ψηφοδελτίων και δημοσκοπήσεων μεταξύ Βενιζέλου-Παπανδρέου - iefimerida.gr

Ξεκίνησε η μάχη ψηφοδελτίων και δημοσκοπήσεων μεταξύ Βενιζέλου-Παπανδρέου

SOOC
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στη μάχη των εντυπώσεων με τα ψηφοδέλτια ρίχνονται το κόμμα του Γιώργου Παπανδρέου και του Ευάγγελου Βενιζέλου, αναμένοντας με αγωνία τις πρώτες δημοσκοπήσεις μετά την ίδρυση του Κινήματος Δημοκρατικών Σοσιαλιστών.

Απόψε Δευτέρα, αναμένεται να δοθούν στη δημοσιότητα τα ονόματα που θα στελεχώνουν τα ψηφοδέλτια του νεοσύστατου κόμματος από τον πρώην Πρωθυπουργό. Ενώ αύριο, Τρίτη, θα δώσει στη δημοσιότητα τα ψηφοδέλτιο Επικρατείας αλλά και κάποια ονόματα από νομούς, πανελλαδικά, το ΠΑΣΟΚ/Δημοκρατική Παράταξη. Η Χ. Τρικούπη θα δημοσιοποιήσει επίσης την Τετάρτη την πρώτη σειρά των προεκλογικών σποτ ενώ ετοιμάζονται και τα επόμενα.

Στη μάχη των δημοσκοπήσεων η πλευρά Παπανδρέου υποστηρίζει ότι προ της ανακοίνωσης της ίδρυσης κόμματος, η ανίχνευση ήταν από 3% έως 8% και ευελπιστούν ότι τώρα που πήρε σάρκα και οστά η πρωτοβουλία Παπανδρέου θα ανέβει και άλλο.

Από την πλευρά της η Χ. Τρικούπη, φιλοδοξεί να είναι τρίτο κόμμα και αυτή την στρατηγική υιοθετεί ο Ευάγγελος Βενιζέλος στις ομιλίες του. Οπως εξηγεί, σημασία δεν έχει ποιο θα είναι πρώτο ή δεύτερο κόμμα, αλλά οι συμμαχίες που πρέπει να γίνουν μετεκλογικά, λόγω έλλειψης αυτοδυναμίας (όπως διαφαίνεται) και ως εκ τούτου πρέπει το ΠΑΣΟΚ θα καταστεί ισχυρός ρυθμιστικός παράγοντας.

Ερχονται οι πρώτες μετρήσεις

Από τις εταιρείες δημοσκοπήσεων, έχει ξεκινήσει τις μετρήσεις η Alco από την Κυριακή το απόγευμα και τα αποτελέσματά τις αναμένονται στο Ποντίκι την Πέμπτη. Την Τετάρτη, αναμένεται να παρουσιαστούν στο Mega τα αποτελέσματα της GPO. Τα επιτελεία αναμένουν επίσης τις μετρήσεις της Metron Analysis (στα Παραπολιτικά της Παρασκευής), της K-Research στο Βήμα της Κυριακής και της Pulse στο Action24 την Τετάρτη ή την Πέμπτη.

Από τα πρώτα ευρήματα, θα επιτελεία των δύο κομμάτων θα κληθούν να προσαρμόσουν αντιστοίχως και την προεκλογική τακτική τους.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ