Συγκλονίζει τις ΗΠΑ ο 17χρονος που αυτοκτόνησε γιατί ένιωθε κορίτσι [εικόνες] - iefimerida.gr

Συγκλονίζει τις ΗΠΑ ο 17χρονος που αυτοκτόνησε γιατί ένιωθε κορίτσι [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την περασμένη Κυριακή η Λέιλα Αλκορν, μια έφηβη 17 ετών από το Οχάιο των ΗΠΑ, έπεσε στις ρόδες ενός φορτηγού γιατί είχε γεννηθεί Τζόσουα.


Οι γονείς του αρνήθηκαν να δεχτούν οποιαδήποτε αλλαγη συμπεριφοράς εκ μέρους του και ο έφηβος έδωσε τέλος στη ζωή του αφήνοντας πίσω του ένα συγκλονιστικό αποχαιρετιστήριο γράμμα το οποίο ήταν προγραμματισμένο να βγει στη δημοσιότητα μετά τον θάνατό του αλλά έγινε ήδη viral στο διαδίκτυο.

Συγκλονίζει τις ΗΠΑ ο 17χρονος που αυτοκτόνησε γιατί ένιωθε κορίτσι [εικόνες] | iefimerida.gr 0
Συγκλονίζει τις ΗΠΑ ο 17χρονος που αυτοκτόνησε γιατί ένιωθε κορίτσι [εικόνες] | iefimerida.gr 1
Συγκλονίζει τις ΗΠΑ ο 17χρονος που αυτοκτόνησε γιατί ένιωθε κορίτσι [εικόνες] | iefimerida.gr 2


«Για να πω τα πράγματα απλά αισθάνονται σαν κορίτσι κλεισμένο σε σώμα αγοριού και αισθάνομαι έτσι από την ηλικία των 4 ετών. Δεν ήξερα ότι υπήρχε λέξη για να περιγράψω αυτό που ένιωθα. Δεν ήξερα επίσης ότι είναι δυνατόν ένας άνδρας να γίνει γυναίκα. Δεν είπα τίποτα σε κανέναν και συνέχιζα να κάνω το αγόρι για να μην ξεχωρίζω» γράφει.
«Οταν έγινα 14 ετών έμαθα τι σημαίνει να είναι κάποιος διαφυλικός και έκλαψα από χαρά. Μετά από δέκα χρόνια σύγχισης έμαθα επιτέλους ποιός ήμουν. Αμέσως πήγα και μίλησα στη μητέρα μου η οποία αντέδρασε με πολύ αρνητικό τρόπο λέγοντάς μου ότι περνάω μια φάση, ότι δεν γινόμουν ποτέ πραγματικά κορίτσι και ότι ο Θεός δεν κάνει λάθος ενώ εγώ ναι».
Ο νεαρός αποφασίζει να πει στους συμμαθητές του ότι είναι ομοφυλόφιλος και όχι διαφυλικός. «Η αντίδραση των φίλων μου ήταν θετική αλλά οι γονείς μου ήταν πολύ στενοχωρημένοι. Είχαν την εντύπωση ότι χάλαγα την εικόνα τους και ότι τους έφερνα σε δύσκολη θέση. Ηθελαν να γίνω ένα αγόρι καλός χριστιανός όπως πρέπει...».

Συγκλονίζει τις ΗΠΑ ο 17χρονος που αυτοκτόνησε γιατί ένιωθε κορίτσι [εικόνες] | iefimerida.gr 3
Συγκλονίζει τις ΗΠΑ ο 17χρονος που αυτοκτόνησε γιατί ένιωθε κορίτσι [εικόνες] | iefimerida.gr 4
Συγκλονίζει τις ΗΠΑ ο 17χρονος που αυτοκτόνησε γιατί ένιωθε κορίτσι [εικόνες] | iefimerida.gr 5


Για να τον τιμωρήσουν οι γονείς του τού κόβουν κάθε πρόσβαση στα social media για πολλούς μήνες, του παίρνουν το κινητό και το κομπιούτερ και του αλλάζουν σχολείο.
«Ημουν απολύτως μόνος για μήνες, ούτε φίλους είχα ούτε στήριξη ούτε αγάπη. Μόνο τη δυσαρέσκεια των γονιών μου και τη βία της μοναξιάς».
Οι γονείς του τον υποβάλλουν σε μια «θεραπεία αλλαγής πεποιθήσεων» που σκοπό έχει να φέρνει στον σωστό δρόμο τους ομοφυλόφιλους ή τους διφυλικούς παρουσία ψυχολόγω. Οι εν λόγω θεραπείες είναι πολύ διαδεδομένες στην Αμερική, παρά το γεγονός ότι τις έχουν καταδικάσει γνωστοί ψυχοθεραπευτές. Ας σημειωθεί ότι μετά την αυτοκτονία του 17χρονου άνοιξε το σάιτ Change.org και μαζεύει υπογραφές για να απαγορευτούν οι εν λόγω θεραπείες, και υπέγραψαν ήδη 200.000 άτομα.
Μετά την αυτοκτονία της Λέιλα οι αντιδράσεις κορυφώθηκαν στις ΗΠΑ. Ενας δημοτικός σύμβουλος του Τσιντσινάτι έγραψε στο facebook ότι είναι πολύ δύσκολο να είναι κάποιος διφυλικός σε αυτή τη χώρα. Στο twitter το hashtag #Translivesmatter συλλέγει μαρτυρίες και σχόλια.
Ερωτηθείσα από το CNN η μητέρα της Λέιλα-Τζόσουα επιμένει να μιλάει για το παιδί της σαν να ήταν αγόρι. «Ηταν ένα μικρό καλό αγοράκι και οι άνθρωποι πρέπει να ξέρουν ότι τον αγαπούσαμε» δήλωσε. Εξήγησε μάλιστα γιατί του έκοψε την επαφή με τα κοινωνικα δίκτυα λέγοντας ότι ήθελε να τον εμποδίσει να διαβάζει επικίνδυνα πράγματα.

Συγκλονίζει τις ΗΠΑ ο 17χρονος που αυτοκτόνησε γιατί ένιωθε κορίτσι [εικόνες] | iefimerida.gr 6
Συγκλονίζει τις ΗΠΑ ο 17χρονος που αυτοκτόνησε γιατί ένιωθε κορίτσι [εικόνες] | iefimerida.gr 7
Συγκλονίζει τις ΗΠΑ ο 17χρονος που αυτοκτόνησε γιατί ένιωθε κορίτσι [εικόνες] | iefimerida.gr 8
Συγκλονίζει τις ΗΠΑ ο 17χρονος που αυτοκτόνησε γιατί ένιωθε κορίτσι [εικόνες] | iefimerida.gr 9
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ