Τώρα... σώθηκαν: Αντικαθιστούν τις άδειες οδήγησης και τους ταχογράφους των διασωθέντων οδηγών του Norman Atlantic - iefimerida.gr

Τώρα... σώθηκαν: Αντικαθιστούν τις άδειες οδήγησης και τους ταχογράφους των διασωθέντων οδηγών του Norman Atlantic

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τώρα... σώθηκαν! Οι διασωθέντες οδηγοί φορτηγών αυτοκινήτων που επέβαιναν στο μοιραίο Norman Atlantic θα έχουν την «πολυτέλεια» να αντικατασταθούν τα χαρτιά που ξέχασαν στον πανικό τους λόγω της πυρκαγιάς που ξέσπασε στο πλοίο.

Ο υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Μιχάλης Παπαδόπουλος ανακοίνωσε ρύθμιση που προβλέπει ότι θα αντικατασταθοπύν οι άδειες οδήγησής τους και οι κάρτες ψηφιακού ταχογράφου χωρίς γραφειοκρατία και δαπάνες για το Δημόσιο.

Αρκεί να υπάρξει βεβαίωση της πλοιοκτήτριας εταιρίας ή δημόσιας αρχής, με την οποία επιβεβαιώνεται η επιβίβαση του οδηγού στο πλοίο.

«Η ρύθμιση αυτή κρίθηκε αναγκαία αφού διαπιστώθηκε, ότι στον πανικό διάσωσης της ανθρώπινης ζωής, πολλά από τα παραπάνω έγγραφα απωλέστηκαν» δήλωσε ο υφυπουργός προσθέτοντας πως «σε κάθε πάντως περίπτωση, θα γίνει και οποιαδήποτε άλλη ενέργεια απαιτηθεί για την διευκόλυνση αυτών των ανθρώπων που αντιμετώπισαν το τραγικό αυτό συμβάν».

Για τις αποζημιώσεις των οχημάτων τους, πάντως, δεν υπήρξε καμία σχετική τροπολογία, ακόμη.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ