Οι πέντε βουλευτές της ΔΗΜΑΡ που «κούνησαν μαντίλι» -Δεν θα κατέβουν υποψήφιοι - iefimerida.gr

Οι πέντε βουλευτές της ΔΗΜΑΡ που «κούνησαν μαντίλι» -Δεν θα κατέβουν υποψήφιοι

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Κούνησε μαντίλι» στη ΔΗΜΑΡ η βουλευτής του κόμματος Ασημίνα Ξηροτύρη, η οποία μέσω επιστολής της δηλώνει ότι δεν μπορεί να αναγνωρίσει και να παρακολουθήσει το κόμμα του Φώτη Κουβέλη και γι' αυτό αποχωρεί.

Ολόκληρη η επιστολή της κυρίας Ξηροτύρη έχει ως εξής:

«Αγαπητέ Πρόεδρε,
Στο διαρκές συνέδριο αναφέρθηκα εκτενώς για το βασικό στόχο που θα έπρεπε να υπηρετεί η ΔΗΜΑΡ, την ανάγκη δηλαδή για αλλαγή των ασκούμενων πολιτικών προς μια προοδευτική κατεύθυνση, για μία νέα κυβερνητική πραγματικότητα που θα βγάλει τη χώρα από το αδιέξοδο, τονίζοντας ότι αυτό απαιτούσε μία διαρκή προσπάθεια και μία ξεκάθαρη στρατηγική για τις προγραμματικές συμφωνίες και συγκλίσεις με τις προοδευτικές, αριστερές δυνάμεις.
Οι εκλογές φαίνεται να δίνουν προβάδισμα σε μία κυβέρνηση της Αριστεράς με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ, η οποία θα κληθεί να υλοποιήσει την επιθυμία και ανάγκη του λαού για μια αριστερή διακυβέρνηση. Στη πραγματικότητα λοιπόν μίας «Κυβερνώσας Αριστεράς», η ΔΗΜΑΡ είχα την πεποίθηση και την αισιοδοξία ότι έπρεπε και μπορούσε να συμβάλλει με το προοδευτικό προγραμματικό της οπλοστάσιο, τα αξιόμαχα στελέχη της και την πολύτιμη κοινοβουλευτική μας εμπειρία, συνέπεια και έργο. Φοβάμαι όμως ότι δεν το προσπάθησε.
Η θέση μου όμως παραμένει ότι στο κλίμα αβεβαιότητας και καταστροφολογίας που συντηρεί η κυβέρνηση, το ζητούμενο για τη χώρα και τους πολίτες είναι να πιστέψουν ότι πράγματι υπάρχει ελπίδα για αλλαγή και ότι σήμερα αυτό μπορεί να γίνει πραγματικότητα από την Αριστερά και την ευρύτερη συμμαχία των δυνάμεών της, και βέβαια της ΔΗΜΑΡ.
Τελικά, η σύγκλιση αυτή δεν μετουσιώθηκε προς μεγάλη μου έκπληξη και απογοήτευση σε προγραμματική συμφωνία.
Παράλληλα, μετά και τις τελευταίες επιλογές του κόμματος για αυτόνομη κ.λπ. κάθοδο, κατέληξα ότι δεν μπορώ να συμβάλλω, γιατί στις δύσκολες και με οξύτατη πόλωση συνθήκες, αυτές δεν προσθέτουν δυνάμεις στον κοινό στόχο της προοδευτικής διακυβέρνησης και ανάκαμψης της χώρας, και έτσι επέλεξα να μην βάλω υποψηφιότητα σε αυτό το σχήμα της ΔΗΜΑΡ.
Στη συνέχεια, όμως, και μετά την οριστικοποίηση της καθόδου στις επερχόμενες εκλογές μ' ένα σχήμα "Πράσινοι - ΔΗΜΑΡ", ομολογώ ότι δεν μπορώ να αναγνωρίσω και να παρακολουθήσω την Δημοκρατική Αριστερά και γι αυτό τον λόγο σας ενημερώνω ότι αποχωρώ από το κόμμα».

Πανούσης, Ρεπούση, Ψύρρας, Κυρίτσης δεν κατεβαίνουν υποψήφιοι, με το ένα πόδι εκτός ο Αναγνωστάκης

Εν τω μεταξύ, ήδη οι βουλευτές της ΔΗΜΑΡ Γιώργος Κυρίτσης, Γιάννης Πανούσης, Μαρία Ρεπούση και Θωμάς Ψύρρας έχουν ενημερώσει τον Φώτη Κουβέλη ότι δεν προτίθενται να είναι εκ νέου υποψήφιοι στην εκλογική αναμέτρηση της 25ης Ιανουαρίου.

Σε αυτούς τους βουλευτές δεν αποκλείεται να προστεθεί και ο Δημήτρης Αναγνωστάκης, ο οποίος κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου πρότεινε να μη συμμετάσχει η Δημοκρατική Αριστερά στις εκλογές, ώστε να κερδίσει χρόνο για την ανασύνταξή της, χωρίς να αναστείλει τη λειτουργία της.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες, γραμματείς τοπικών οργανώσεων του κόμματος του Φώτη Κουβέλη έχουν επισημάνει ήδη στην ηγεσία την αδυναμία τους να συμπληρώσουν τα ψηφοδέλτια. Την ίδια ώρα, το Συνέδριο του κόμματος αποφάσισε την κοινή κάθοδο στις εκλογές με το κόμμα Πράσινοι – Αλληλεγγύη.

Ο Φώτης Κουβέλης δήλωσε σχετικά: «Ολα αυτά, ενώ το Διαρκές Συνέδριο της Δημοκρατικής Αριστεράς, μετά το... διαζύγιο με τον ΣΥΡΙΖΑ, αποφάσισε την κάθοδο της ΔΗΜΑΡ στις προσεχείς εκλογές σε συνεργασία με το κόμμα Πράσινοι – Αλληλεγγύη».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ