Bild: Συμφωνία στο Βερολίνο για χρεοκοπία της Ελλάδας - iefimerida.gr

Bild: Συμφωνία στο Βερολίνο για χρεοκοπία της Ελλάδας

Φωτογραφία: The Council of the European Unio
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Και η γερμανική εφημερίδα Bild, μετά το Spiegel, υποστηρίζει πως η Γερμανία είναι πρόθυμη να αφήσει την Αθήνα να αποχωρήσει από το ευρώ και να χρεοκοπήσει, αν η επόμενη κυβέρνηση δεν τηρήσει τα συμφωνηθέντα.

«Η ευρωκρίση επέστρεψε: Η Ελλάδα απειλείται με έξοδο από το ευρώ στο πρώτο εξάμηνο – και στην επιστροφή στη δραχμή! (...) Τι συμβαίνει σε μια χώρα που δεν συμμορφώνεται με τους κανόνες και τις συμφωνίες;» είναι η ρητορική ερώτηση της Βild.

«Η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ (CDU), και οι σημαντικότεροι υπουργοί της – Βόλφγκανγκ Σόιμπλε (CDU), Φρανκ Βάλτερ Στάινμαγερ SPD) και Ζίγκμαρ Γκάμπριελ SPD) έχουν συμφωνήσει μεταξύ τους σε αυτή τη γραμμή... Αυτό θα οδηγούσε την Ελλάδα κατευθείαν στη χρεοκοπία» σημειώνει η γερμανική εφημερίδα, αναφέροντας ότι υπάρχει συμφωνία στον κυβερνητικό συνασπισμό Χριστιανοδημοκρατών – Σοσιαλδημοκρατών στο θέμα αυτό.

Σύμφωνα με τη Bild, το πιθανό κόστος για τη Γερμανία είναι τα 49,5 δισεκ. ευρώ που έχει συνεισφέρει από τα συνολικά 183,5 δισεκ. ευρώ του προγράμματος βοήθειας που έχει λάβει έως στιγμής η Αθήνα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ