Ετσι θα «γκρέμιζε» τις φυλακές Κορυδαλλού ο Ξηρός – Ολο το σχέδιο [εικόνες & βίντεο] - iefimerida.gr

Ετσι θα «γκρέμιζε» τις φυλακές Κορυδαλλού ο Ξηρός – Ολο το σχέδιο [εικόνες & βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε χτύπημα-κόλαση με τεράστιες ποσότητες εκρηκτικών, αλλά και βροχή από σφαίρες φαίνεται πως προσανατολιζόταν ο Χριστόδουλος Ξηρός με βασικό στόχο να απελευθερώσει τους κατηγορούμενους για συμμετοχή στους «Πυρήνες της Φωτιάς» από τις φυλακές Κορυδαλλού.

Εκτός από τον βαρύ οπλισμό και τα αμέτρητα κιλά εκρηκτικών (η πρώτη φορά που έχουν υπάρξει τόσα πολλά ευρήματα σε γιάφκα) τα χειρόγραφα σημειώματα αποκαλύπτουν το σχέδιο της επίθεσης που ετοίμαζε ο «σκληρός» της 17Ν στο μεγαλύτερο σωφρονιστικό κατάστημα της χώρας.

Το σχεδιάγραμμα δίνει απαντήσεις

Το σχεδιάγραμμα που δόθηκε στη δημοσιότητα απεικονίζει, όπως ανέφερε ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ., Δημήτρης Τσακνάκης, το εσωτερικό ενός βαν, στο οποίο θα βρισκόταν η ομάδα κρούσης που θα χτυπούσε τις φυλακές.

Με βάση τα όσα έχουν γίνει γνωστά, η ομάδα Ξηρού θα τοποθετούσε ένα παγιδευμένο βαν στον μαντρότοιχο των φυλακών το οποίο και θα πυροδοτούσε για να γκρεμίσει τον τοίχο. Σημειωτέον ότι στη γιάφκα της Αναβύσσου βρέθηκε ένα βαρέλι που περιείχε 100 κιλά εκρηκτικής ύλης και αυτό, λογικά, θα βρισκόταν εντός του βαν.

Ετσι θα «γκρέμιζε» τις φυλακές Κορυδαλλού ο Ξηρός – Ολο το σχέδιο [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 0

Μετά την έκρηξη οι κρατούμενοι για συμμετοχή στους «Πυρήνες» θα δραπέτευαν από τις φυλακές, ενώ σε κοντινή απόσταση θα βρισκόταν ένα δεύτερο βαν το οποίο θα παραλάμβανε τους δραπέτες. Αξίζει να σημειωθεί ότι, όπως αποκαλύπτεται από τις έρευνες, η γενική πρόβα θα πραγματοποιούνταν το Σάββατο (την ημέρα που συνελήφθη ο Ξηρός), ενώ η επίθεση θα συνέβαινε την Κυριακή.

Την ίδια στιγμή, σε κοντινά σημεία θα βρίσκονταν και οχήματα με πάνοπλους συνεργούς (με καλάσνικοφ) οι οποίοι θα φρόντιζαν να εξουδετερώσουν όποιους από τους εξωτερικούς φύλακες ή τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους προσπαθούσαν να καταδιώξουν τους δραπέτες.

Το σχέδιο διαφυγής, μάλιστα, προέβλεπε τρία κλεμμένα βαν, τα οποί θα χρησιμοποιούσαν σταδιακά οι δραπέτες για να καλύψουν τα ίχνη του.

Το πρώτο θα ήταν σταθμευμένο στην Ιερά οδό, μετά από περίπου ένα χιλιόμετρο θα επιβιβάζονταν σε δεύτερο βαν, ενώ μετά από ενάμισι περίπου χιλιόμετρο θα επιβιβάζονταν και σε τρίτο κλεμμένο όχημα για να διαφύγουν και να εξαφανιστούν.

Το «ραβασάκι» Ξηρού στα προφυλακισμένα μέλη των Πυρήνων

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Χριστόδουλος Ξηρός φέρεται να είχε στείλει και μήνυμα στα προφυλακισμένα μέλη των «Πυρήνων» αναφέροντας «Ελπίζω τα κλεφτρόνια να μην μας προδώσουν και να μας έχουν έτοιμους».

Αυτό, ουσιαστικά, αναδεικνύει την συνεχή επαφή που είχε ο συλληφθείς τρομοκράτης με τα προφυλακισμένα μέλη της οργάνωσης, αλλά και τις σχέσεις με ποινικούς εκτός των φυλακών οι οποίοι θα έκλεβαν τα οχήματα και θα τα διέθεταν για την απόδραση.

Γιατί θα χτυπούσε τον Κορυδαλλό

Εκείνο που εξετάζουν οι Αρχές είναι και τα κίνητρα πίσω από το σχέδιο επίθεσης στις φυλακές και απόδρασης των Πυρήνων.

Στην παρούσα φάση υπάρχουν δύο εκτιμήσεις με τη μια να αναφέρει ότι ο Ξηρός ήθελε να «ξεπληρώσει» τη βοήθεια που του παρείχαν οι «Πυρήνες» για να δραπετεύσει, αλλά και την κάλυψη που του παρείχαν όλους αυτούς τους μήνες.

Η δεύτερη εκτίμηση είναι πως ο Χριστόδουλος Ξηρός παραβίασε τους όρους της άδειάς του ακριβώς για να οργανώσει και να εκτελέσει αυτό το μεγαλόπνοο και επικίνδυνο σχέδιο απόδρασης.

Ψάχνουν τη γυναίκα-μυστήριο και άλλους δύο

Στην παρούσα φάση, έπειτα και από τη δημοσιοποίηση της πλαστής ταυτότητας μια γυναίκας, οι Αρχές επικεντρώνουν τις προσπάθειες στον εντοπισμό και τη σύλληψή της.

Τα στοιχεία που αναγράφονται στην ταυτότητα είναι πλαστά, ωστόσο, η φωτογραφία είνα αληθινή και από εκεί ξεκινούν οι έρευνες.

Ετσι θα «γκρέμιζε» τις φυλακές Κορυδαλλού ο Ξηρός – Ολο το σχέδιο [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 1

Ταυτόχρονα, η ΕΛ.ΑΣ. Αναζητεί και έναν νεαρό άνδρα ο οποίος φέρεται να νοίκιασε τη μικρή εξοχική κατοικία στην Ανάβυσσο, αλλά και έναν ακόμη 30χρονο, ο οποίος φέρεται να είναι ο άμεσος συνεργάτης του Χριστόδουλου Ξηρού.

Μάλιστα, οι επικεφαλής των ερευνών δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο οι Αρχές να πέσουν ξανά μπροστά σε παλαιούς γνωστούς.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ