Ξηρός: Η επανάσταση θα συνεχιστεί -Ηξερε ότι τον παρακολουθούν, λέει ο δικηγόρος του - iefimerida.gr

Ξηρός: Η επανάσταση θα συνεχιστεί -Ηξερε ότι τον παρακολουθούν, λέει ο δικηγόρος του

(ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Χριστόδουλος Ξηρός ήξερε ότι τον παρακολουθούσαν και θα προσπαθούσε να διαφύγει, αλλά δεν ήθελε να συλληφθεί βράδυ για να μην γίνει ανταλλαγή πυροβολισμών με τους αστυνομικούς, καθώς δεν είχε πρόθεση να χρησιμοποιήσει το όπλο του.

Αυτά είπε στους δημοσιογράφους ο συνήγορος του μέλους της 17Ν, Φραγκίσκος Ραγκούσης, αφού επισκέφθηκε τον Ξηρό στα γραφεία της Αντιτρομοκρατικής όπου κρατείται από τη στιγμή που συνελήφθη.

Ακόμη, όπως ανέφερε ο δικηγόρος, ο Ξηρός του δήλωσε πως δεν είναι τζιχαντιστής και για αυτό τον λόγο δεν ήθελε να συμπλακεί με αστυνομικούς. Ακόμη, ότι δεν αποδέχεται καμία ενέργεια που τυχόν του αποδίδεται, για το διάστημα που ήταν φυγάς και δεν πρόκειται να δώσει κάποια πληροφορία στο στάδιο της ανάκρισης ή της προανάκρισης, γιατί ο στόχος του ήταν να διαφεύγει της σύλληψης.

«Ολον αυτό τον καιρό, τον έζησε κάτω από έναν ασφυκτικό κλοιό της αστυνομίας, όπως είχε αντιληφθεί και ο ίδιος. Αυτό δεν του έδωσε τη δυνατότητα καμιάς συνεργασίας ή καμία δυνατότητα για οτιδήποτε. Παρέμεινε μόνος προσπαθώντας να κερδίσει την ελευθερία του, κάτω από έναν κλοιό που ένιωθε να στενεύει καθημερινά. Δηλώνει ότι ο ίδιος, με δικές του προσπάθειες προμηθεύτηκε όλον αυτόν τον εξοπλισμό για τον οποίο αναλαμβάνει και την ευθύνη», δήλωσε χαρακτηριστικά στους δημοσιογράφους ο Φραγκίσκος Ραγκούσης, ο οποίος διάβασε και δήλωση του Χριστόδουλου Ξηρού.

«Καμία συνεργασία με τους μηχανισμούς που υπηρετούν τις δυνάμεις κατοχής και την κυβέρνηση των δοσίλογων. Η Επανάσταση θα συνεχιστεί παρά το χτύπημα που δέχθηκα, γιατί αποτελεί κοινωνική αναγκαιότητα. Κανένας σωτήρας και καμία ανάθεση. Καμία ελπίδα από κανέναν, ιδιαίτερα από το δίδυμο των δοσίλογων Σαμαρά-Βενιζέλου, ούτε από τους επίδοξους συνεχιστές τους. Η μόνη διέξοδος ο δικός μας Αγώνας».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ