Μέχρι και 8.000 δολάρια πλήρωσαν οι λαθρομετανάστες στην Ιταλία - iefimerida.gr

Μέχρι και 8.000 δολάρια πλήρωσαν οι λαθρομετανάστες στην Ιταλία

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι 360 μετανάστες που αποβιβάσθηκαν σήμερα στο Κοριλιάνο της Καλαβρίας στη νόται Ιταλία από ένα φορτηγό πλοίο που είχε εγκαταλειφθεί από το πλήρωμά του, είχαν πληρώσει από 4.000 ως 8.000 δολάρια για να περάσουν στην Ευρώπη.

Αφού έφθασαν αεροπορικώς στην Τουρκία, μέσω του Λιβάνου, αυτοί οι συριακής καταγωγής μετανάστες επιβιβάσθηκαν στις 31 Δεκεμβρίου στο πλοίο Ezadeen, δήλωσε προς τους δημοσιογράφους ο νομάρχης της Κοσέντσα (Καλαβρία), βασιζόμενος στις μαρτυρίες των διασωθέντων μεταναστών.

Οι τελευταίοι εξήγησαν ότι τα μέλη του πληρώματος, τα οποία εγκατέλειψαν τη γέφυρα αφήνοντας το πλοίο στην τύχη του, εμφανίζονταν πάντα με το πρόσωπό τους καλυμμένο και πως αυτό μπορεί να τους επέτρεψε να παραμείνουν πάνω στο πλοίο και στη συνέχεια να αναμιχθούν με το πλήθος των μεταναστών για να το εγκαταλείψουν χωρίς να αναγνωρισθούν.

Μήκους 73 μέτρων και προορισμένο για τη μεταφορά ζώων, το φορτηγό πλοίο κατέπλευσε γύρω στις 23:00 (τοπική ώρα, μεσάνυκτα ώρα Ελλάδας) στο λιμάνι του Κοριλιάνο, στην Καλαβρία.

Το πλοίο είχε εντοπισθεί το βράδυ της Πέμπτης περίπου 150 χιλιόμετρα ανοικτά του Κρότωνα (Καλαβρία).

Οι επιβάτες αυτού του νέου φορτηγού πλοίου φαντάσματος κατανεμήθηκαν σε διάφορα κέντρα υποδοχής εκτός Καλαβρίας, σύμφωνα με τη νομαρχία της Κοσέντσα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Καλαβρία Καράβι λαθρομετανάστες
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ