Η πρώτη Χριστουγεννιάτικη ταινία του Ντίσνεϊ βρέθηκε μετά από 88 χρόνια στην Νορβηγία[εικόνες] - iefimerida.gr

Η πρώτη Χριστουγεννιάτικη ταινία του Ντίσνεϊ βρέθηκε μετά από 88 χρόνια στην Νορβηγία[εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το «Empty Socks» ή «Άδειες κάλτσες», είναι το πρώτο χριστουγεννιάτικο φιλμ κινούμενων σχεδίων της Ντίσνεϊ με πρωταγωνιστή την πρώτη εκδοχή του Μίκι Μάους. Μέχρι σήμερα συγκαταλεγόταν στη μεγάλη λίστα με τις χαμένες ταινίες της εταιρείας μια και θεωρείται ένας κινηματογραφικός θησαυρός.

Η πρώτη Χριστουγεννιάτικη ταινία του Ντίσνεϊ βρέθηκε μετά από 88 χρόνια στην Νορβηγία[εικόνες] | iefimerida.gr 0

Η ταινία του Γουόλτ Ντίσνεϊ, διάρκειας 5,30 λεπτών που ήταν χαμένη από το 1927 βρέθηκε στην Εθνική Βιβλιοθήκη της Νορβηγίας. H ταινία ανήκε σε έναν ιδιώτη, ο οποίος την είχε δωρίσει στο Κινηματογραφικό Ινστιτούτο της χώρας. Μέχρι σήμερα η μοναδική εικόνα που υπήρχε από την ταινία διαρκούσε μόλις 25 δευτερόλεπτα και φυλάσσονται στο Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης της Νέας Υόρκης.

Η πρώτη Χριστουγεννιάτικη ταινία του Ντίσνεϊ βρέθηκε μετά από 88 χρόνια στην Νορβηγία[εικόνες] | iefimerida.gr 1

Στο φιλμάκι πρωταγωνιστεί μια πρώτη εκδοχή του Μίκι Μάους και το τυχερό κουνέλι ονόματι Όσβαλντ που εμφανίστηκε σε 26 ταινίες του Ντίσνεϊ. Οι δύο μπομπίνες που ανακαλύφθηκαν δεν έφεραν κάποια ετικέτα για το περιεχόμενο της ταινίας και κανείς δεν είχε αντιληφθεί την σπουδαιότητα του. Ωστόσο επειδή επρόκειτο για ευαίσθητο υλικό η ταινία φυλασσόταν σε τέλειες συνθήκες συντήρησης, σε ειδική αίθουσα ελεγχόμενης θερμοκρασίας και υγρασίας.

Η πρώτη Χριστουγεννιάτικη ταινία του Ντίσνεϊ βρέθηκε μετά από 88 χρόνια στην Νορβηγία[εικόνες] | iefimerida.gr 2

«Στην αρχή δεν είχαμε καταλάβει ότι είχαμε βρει έναν κινηματογραφικό θησαυρό. Το φιλμ ήταν τυλιγμένο σε δύο μπομπίνες, με ετικέτες που δεν ήταν ευκρινείς» δήλωσε ο επικεφαλής των αρχειοθετών της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Νορβηγίας, Κβάλ Σέρενσεν. Η ταινία, από την οποία απουσιάζει ένα μέρος μερικών δευτερολέπτων, ψηφιοποιήθηκε και ήδη ένα αντίγραφό της έχει σταλεί στην εταιρεία Walt Disney.

Η πρώτη Χριστουγεννιάτικη ταινία του Ντίσνεϊ βρέθηκε μετά από 88 χρόνια στην Νορβηγία[εικόνες] | iefimerida.gr 3

Ο Μίκι Μάους δημιουργήθηκε το 1928, στις ΗΠΑ, από τον Γουόλτ Ντίσνεϊ και τον Ουμπ Άιγουερκς. Έχει εμφανιστεί σε περισσότερες από 120 ταινίες, οι 5 από τις οποίες ήταν μεγάλου μήκους. Έκανε το ντεμπούτο στις 18 Νοεμβρίου 1928, με την ταινία «Steamboat Willie» (Ατμόπλοιο Γουίλι). Αυτή ήταν η πρώτη ταινία κινουμένων σχεδίων με ήχο στην ιστορία του κινηματογράφου. Την ίδια χρονιά πρωταγωνίστησε σε 4 ταινίες, την επόμενη σε άλλες 10 και την επόμενη δεκαετία σε 91. Κέρδισε τρεις υποψηφιότητες και ένα ειδικό Όσκαρ, το οποίο απονεμήθηκε στον Ντίσνεϊ.

Η πρώτη Χριστουγεννιάτικη ταινία του Ντίσνεϊ βρέθηκε μετά από 88 χρόνια στην Νορβηγία[εικόνες] | iefimerida.gr 4


Λέγεται πως ο Ντίσνεϊ συνέλαβε την ιδέα να χρησιμοποιήσει ένα ποντίκι ως πρωταγωνιστή, ταξιδεύοντας κάποτε με τρένο από τη Νέα Υόρκη στο Χόλιγουντ μαζί με τη γυναίκα του Λίλιαν.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ