Η πιο καταπιεσμένη χώρα του κόσμου: 10 πράγματα που δεν γνωρίζατε για τη Βόρεια Κορέα - iefimerida.gr

Η πιο καταπιεσμένη χώρα του κόσμου: 10 πράγματα που δεν γνωρίζατε για τη Βόρεια Κορέα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η πολυσυζητημένη πρόσφατη κωμωδία «The Interview», παρουσιάζει με έναν ξεκαρδιστικά σουρεαλιστικό τρόπο την σκληρή πραγματικότητα στη Βόρεια Κορέα.

Η αυστηρή λογοκρισία της χώρας κανόνες λογοκρισίας της χώρας είναι παγκοσμίως γνωστή, με τους Δυτικούς σε όλο τον κόσμο να κάνουν λόγο για ένα ολοκληρωτικό κράτος, με νόμους που αγγίζουν τα όρια της παράνοιας.

Εκλογές
Στις εκλογές υπάρχει μόνο ένας υποψήφιος και προφανώς αυτός είναι ο ήδη αρχηγός του κράτους, αλλά κάνουν εκλογές για να μη τους πούνε και απολυταρχικούς.

Υψος
Οι Βορειοκορεάτες που γεννιούνται μετά τον πόλεμο, είναι κατά 5 εκατοστά πιο κοντοί. Αυτό αποδίδεται στο γεγονός ότι έξι εκατομμύρια Βορειοκορεάτες έχουν ανάγκη από τροφή, και το ένα τρίτο των παιδιών υποφέρουν από χρόνιο υποσιτισμό.

Απαγωγές
Ο Κιμ Γιονγκ Ιλ είχε απαγάγει έναν σκηνοθέτη, ονόματι Σινγκ Σανγκ Οκ και τη γυναίκα του και τον ανάγκαζαν να γυρίζει ταινίες μόνο για τη Βόρεια Κορέα. Σε αυτές συμπεριλαμβάνεται και η βορειοκορεάτικη έκδοση του Γκοτζίλα με τίτλο «Pulgasari». Ο σκηνοθέτης και η γυναίκα του κατάφεραν να δραπετεύσουν λίγο καιρό αργότερα.

Ψεύτικο χωριό
Το 1950, λίγο μετά τον πόλεμο, οι Βορειοκορεάτες έστησαν ένα ψεύτικο χωριό φάντασμα στα σύνορα των δύο χωρών, προκειμένου να ξεγελάσουν τους νοτιοκορεάτες να μπουν στη χώρα τους.

Χρόνια
Στην Βόρεια Κορέα δεν είναι 2015, είναι 103. Η χρονιά μετράει από τη γέννηση του Κιμ Ιλ Σουνγκ, πατέρα του Κιμ Γιονγκ Ουν.

Κουρέματα
Υπάρχουν μόνο 28 αποδεκτά χτενίσματα για τους κατοίκους της Βόρειας Κορέας. Οι άντρες απαγορεύεται να έχουν μαλλί μακρύτερο από 12 εκατοστά, ενώ στους ηλικιωμένους, μειώνεται στα 7. Επίσης οι γυναίκες έχουν να διαλέξουν ανάμεσα σε 14 χτενίσματα, ανάλογα με το αν είναι παντρεμένες ή όχι.

Μαριχουάνα
Η μαριχουάνα στη Βόρεια Κορέα είναι απολύτως νόμιμη και δε θεωρείται καν ναρκωτικό.

Ρούχα
Στη Βόρεια Κορέα, απαγορεύονται αυστηρά τα τζιν και ντενίμ ρούχα, γιατί συμβολίζουν τον εχθρό: τις ΗΠΑ.

Κονιάκ
Ο Κιμ Γιονγκ Ιλ ξόδευε περίπου 700.000 λίρες το χρόνο για να αγοράσει κονιάκ Henessy. Το ποσό αυτό αντιστοιχεί στο 800πλάσιο των ετησίων αποδοχών ενός μέσου Βορειοκορεάτη.

Μόρφωση
Η Βόρεια Κορέα υποστηρίζει ότι έχει επιτύχει ένα ποσοστό 100% μόρφωσης των κατοίκων της και δεν υπάρχει ούτε ένας αναλφάβητος. Ωστόσο λαμβάνοντας υπόψη ότι το ήμισυ του πληθυσμού ζει σε συνθήκες ακραίας φτώχειας, και σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση του ΟΗΕ, τα 2/3 του πληθυσμού δεν γνωρίζουν πότε θα φάνε το επόμενο τους γεύμα, είναι λογικό να πιστεύουμε ότι οι ισχυρισμοί της κυβέρνησης είναι μάλλον αναληθείς.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ