Περίεργοι διαδοχικοί θάνατοι εύπορων ηλικιωμένων στην Πάτρα - iefimerida.gr

Περίεργοι διαδοχικοί θάνατοι εύπορων ηλικιωμένων στην Πάτρα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Απανωτά είναι τα κρούσματα αιφνιδίων θανάτων μοναχικών ηλικιωμένων ατόμων το τελευταίο διάστημα στην Πάτρα. Οι γέροντες και οι γερόντισσες αφήνουν πίσω τους, κατά κανόνα, μια μικρή περιουσία για την οποία ουδείς γνώριζε κάτι.Είναι χαρακτηριστικό ότι, μέσα σε δέκα ημέρες είχαμε έξι αιφνίδιους θανάτους μοναχικών ηλικιωμένων.

Σε όλες σχεδόν τις περιπτώσεις, σύμφωνα με τον thebest.gr, στα σπίτια των ηλικιωμένων που πέθαναν βρέθηκαν από τους αστυνομικούς και τους δικαστικούς λειτουργούς, μικρές περιουσίες τόσο σε μετρητά, όσο και σε καταθέσεις.
Μάλιστα, η έκπληξη των συγγενών, αλλά και των γειτόνων είναι μεγάλη αφού κανείς δεν γνώριζε την ύπαρξη των χρημάτων.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, συνήθως ανακαλύπτονται μέσα στο σπίτι, ιδιαίτερα σημαντικά ποσά, που ξεκινούν από 20.000 ευρώ και φτάνουν ακόμη και τις 60.000 ευρώ. Κατά κανόνα πρόκειται για χρήματα τα οποία οι ηλικιωμένοι είχαν πάρει από την τράπεζα, και τα οποία είχαν κρύψει στις πιο ευφάνταστες κρυψώνες. Από τον καταψύκτη, μέχρι το φούρνο και από το εσωτερικό του στρώματος, μέχρι το μπάνιο.

Μάλιστα, οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η δεύτερη έκπληξη έρχεται, όταν ανακαλύπτονται τα βιβλιάρια καταθέσεων, αφού και αυτά είναι «βαριά». Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση ηλικιωμένης σε λαϊκή γειτονιά της Πάτρας, η οποία βρέθηκε νεκρή στο σπίτι της από τους γείτονές της. Μόλις ψάχτηκαν τα πράγματά της βρέθηκαν και μετρητά, αλλά και τραπεζικές καταθέσεις ύψους 90.000 ευρώ.

Φυσικά ουδείς από τους γείτονες και τους συγγενείς, δεν γνώριζε κάτι για το κομπόδεμα.

Τα χρήματα αυτά, των μοναχικών ηλικιωμένων, πηγαίνουν στους συγγενείς τους, ωστόσο υπάρχουν και περιπτώσεις που δεν βρίσκονται κληρονόμοι και κατατίθενται στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, με τελικό αποδέκτη το κράτος.

Πηγή: thebest.gr

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ