Ακινητοποιημένο παραμένει το «Norman Atlantic» - iefimerida.gr

Ακινητοποιημένο παραμένει το «Norman Atlantic»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στο ίδιο σημείο παραμένει το «Norman Atlantic», το οποίο έχει δεθεί από ιταλικό ρυμουλκό και θα ρυμουλκηθεί μετά τη βελτίωση των καιρικών συνθηκών αφού στην περιοχή εξακολουθούν να πνέουν ισχυροί άνεμοι.

Μετά τη βελτίωση των καιρικών συνθηκών στην Αδριατική, όπου πνέουν άνεμοι έντασης 8 μποφόρ, θα δοθεί πιθανότητα το πράσινο φως από τις ιταλικές αρχές για τη ρυμούλκηση του πλοίου «Norman Atlantic», στο οποίο την Κυριακή 28/12 εκδηλώθηκε πυρκαγιά στο γκαράζ του υπό αδιευκρίνιστη αιτία και παραμένει σε κοντινή απόσταση από τις αλβανικές ακτές.

Όπως τόνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, μέλος πληρώματος ρυμουλκού πλοίου που βρίσκεται στο σημείο της τραγωδίας, το μοιραίο πλοίο έχει δεθεί ήδη από το ιταλικό ρυμουλκό με βοήθεια ειδική ομάδας που επιβιβάστηκε για λίγη ώρα στο πλοίο ενώ στην περιοχή παραμένουν και τα υπόλοιπα πέντε ρυμουλκά που θα συνδράμουν στην όλη επιχείρηση.

Επίσης ειδικές ομάδες επιβιβάστηκαν για κάποιες ώρες στο πλοίο χωρίς να έχει δοθεί καμία επίσημη ενημέρωση από τις ιταλικές αρχές για την κατάσταση που υπάρχει μέσα σε αυτό και αν η φωτιά συνεχίζει να καίει λόγω των εύφλεκτων υλικών.

Πρόσθεσε επίσης ότι η Ιταλική ακτοφυλακή φέρεται να έχει αποδεσμεύσει το μεγαλύτερο μέρος των πλοίων που βρίσκονταν για έρευνες στη θαλάσσια περιοχή και παραμένει μόνο ένα ιταλικό πλοίο που ολοκλήρωσε κάποιες έρευνες και θα αποδεσμευθεί κι αυτό με τη σειρά του.

Ιταλικά μέσα ενημέρωσης έχουν αναφέρει ότι ο αρμόδιος εισαγγελέας που διερευνά την υπόθεση έχει ζητήσει το πλοίο να μεταφερθεί στο λιμάνι του Μπρίντιζι.

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Καράβι φωτιά ναυάγιο
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ