Τα πρόσωπα που σημάδεψαν το αθλητικό 2014 [εικόνες & βίντεο] - iefimerida.gr

Τα πρόσωπα που σημάδεψαν το αθλητικό 2014 [εικόνες & βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το iefimerida αποχαιρετά το αθλητικό 2014 ξεχωρίζοντας τις σημαντικότερες προσωπικότητες που το σημάδεψαν ρίχνοντας φυσικά το βάρος στο γαλανόλευκο χρώμα.

Φερνάντο Σάντος

Ο πιο αγαπητός ξένος προπονητής που πέρασε από τα ελληνικά γήπεδα. Ο άνθρωπος που οδήγησε την Εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας. Που σου έδινε την αίσθηση σε κάθε κοντινό πλάνο ότι είναι το ίδιο αγχωμένος με έναν 15χρονο πιτσιρικά που είναι έτοιμος να βάλει τα κλάματα σε περίπτωση που δει τους αγαπημένους του παίκτες να χάνουν. Τα νεύρα του πριν τη διαδικασία των πέναλτι με την Κόστα Ρίκα θύμισαν κάτι από ελληνικό ταμπεραμέντο. Τον αγαπήσαμε για όσα πρόσφερε και σίγουρα θα τον αναπολήσουμε αν τον δούμε να οδηγεί την Πορτογαλία στην οποία τον...στείλαμε, σε μεγάλες επιτυχίες!

Τα πρόσωπα που σημάδεψαν το αθλητικό 2014 [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 0

Γιώργος Καραγκούνης

Έδωσε το τελευταίο παιχνίδι της καριέρας του απέναντι στην Κόστα Ρίκα. Η προσωποποίηση της αυταπάρνησης, της ελληνικής ψυχής. Τα δάκρυά του τη βραδιά που πήραμε την πρόκριση στο Βουκουρέστι, συνόδευσαν ολόκληρο το 2014. Η παρουσία του Παγκόσμιο Κύπελλο ευτυχώς δεν ήταν η τελευταία ανάμειξή του με την Εθνική ομάδα. Εκεί βρίσκεται ξανά για να σημαδέψει από άλλο πόστο αυτή τη φορά και τα επόμενα χρόνια που θα έρθουν.

Τα πρόσωπα που σημάδεψαν το αθλητικό 2014 [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 1

Φάνης Γκέκας

Σε αυτόν έπαιξε η μοίρα το άσχημο παιχνίδι. Κάποιος θα έχανε ένα πέναλτι απέναντι στην Κόστα Ρίκα. Το έχασε αυτός που είχε το καλύτερο ποσοστό από τους 23 που εκπροσώπησαν τη χώρας μας στα γήπεδα της Βραζιλίας. Ο χρόνος πίσω δεν γυρνά. Τα δάκρυά του στέγνωσαν όταν στην επιστροφή στο Ελευθέριος Βενιζέλος, ο κόσμος τον αποθέωσε. Ο Έλληνας ξέρει να εκτιμά ακόμα.

Τα πρόσωπα που σημάδεψαν το αθλητικό 2014 [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 2

Γιώργος Σαρρής

Το 2014 για τον πρόεδρο της ΕΠΟ έμελλε να είναι άσχημο. Λένε πως τη μοίρα μας την ορίζουμε και αν τελικά ισχύει, τότε ταιριάζει γάντι στην περίπτωσή του. Κατάφερε να διαλύσει την πιο αγαπημένη ομάδα όλων των εποχών στα ελληνικά δεδομένα και να στρέψει εναντίον του όσους δάκρυσαν από χαρά στο εύστοχο πέναλτι του Γιώργου Σαμαρά κόντρα στην Ακτή Ελεφαντοστού. Οι ποινικές διώξεις κατά μελών της ΕΠΟ επί δικής του προεδρίας, ήρθαν να ολοκληρώσουν ένα μαύρο 2014 για τον άνθρωπο που κρατούσε τις τύχες του ελληνικού ποδοσφαίρου στα χέρια του. Η παραίτησή του μάλλον άργησε.

Τα πρόσωπα που σημάδεψαν το αθλητικό 2014 [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 3

Γιώργος Σαμαράς – Τζέι

Μια σχέση που ήρθε στην επιφάνεια στους πανηγυρισμούς της Σέλτικ για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Ο Γιώργος Σαμαράς αγκαλιά με τον μικρό Τζέι, ο οποίος πάσχει από σύνδρομο Down. Οι πανηγυρισμοί του μικρού Σκωτσέζου κατά τη διάρκεια του Μουντιάλ τον φέρνουν στις καρδιές όλων των Ελλήνων και η παρουσία του στα πρόσφατα βραβεία του ΠΣΑΤ, δημιουργεί μια από τις πιο δυνατές αθλητικές εικόνες εκτός αγωνιστικών χώρων. Ο Έλληνας ποδοσφαιριστής αναδεικνύεται η πιο ζεστή καρδιά και ας τον χαρακτηρίζουν όλοι οι συμπαίκτες του «το κρύο αίμα» λόγω της ηρεμίας του όταν η αδρεναλίνη χτυπάει κόκκινο.

Τα πρόσωπα που σημάδεψαν το αθλητικό 2014 [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 4

Λιονέλ Μέσι

Ο άνθρωπος που δεν σταματά να καταρρίπτει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο. Αν είχε κατακτήσει και το Παγκόσμιο Κύπελλο στα γήπεδα της Βραζιλίας τότε θα μιλούσαμε για την ολοκλήρωση του ποδοσφαίρου. Ίσως ο Θεός να μην ήθελε να φτάσουμε σε αυτό το σημείο. Είναι και θα παραμείνει ο καλύτερος ποδοσφαιριστής της ιστορίας. Τα επιτεύγματά του είναι τρομακτικά αλλά ακόμη πιο εντυπωσιακό είναι και πως μέσα σε όλο το 2014 συνέχισε στους ίδιους ρυθμούς. Πρώτος σκόρερ στην ιστορία του ισπανικού πρωταθλήματος, πρώτος σκόρερ πλέον στην ιστορία του Τσάμπιονς Λιγκ.

Τα πρόσωπα που σημάδεψαν το αθλητικό 2014 [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 5

Μάριο Γκέτσε

Κοντρόλ και βολ-πλανέ με το αριστερό. Η μπάλα στα δίχτυα και ο Μάριο Γκέτσε γίνεται ο πιο διάσημος άνθρωπος του κόσμου για τουλάχιστον μια βραδιά. Αυτός χαρίζει στη Γερμανία το Παγκόσμιο Κύπελλο αν και είχε μικρή συνεισφορά συγκριτικά με τους υπόλοιπους στη διάρκεια του τουρνουά, όπως για παράδειγμα ο Μίροσλαβ Κλόζε, ο οποίος έγινε ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία των Μουντιάλ.

Τα πρόσωπα που σημάδεψαν το αθλητικό 2014 [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 6

Γιάννης Αντετοκούνμπο

«Κόουτς σε παρακαλώ μη με βγάλεις». Αν ψάχναμε την ατάκα της χρονιάς, τότε αυτή θα άνηκε σίγουρα στον Γιάννη Αντετοκούνμπο. Τότε που γύρισε το βλέμα προς τον Φώτη Κατσικάρη και τον παρακάλεσε να μη γίνει αλλαγή κόντρα στη Σερβία. Ένα παιδί που βίωσε στο πετσί του όλη την σκληρότητα που μπορεί να κρύβει η ζωή και τώρα απολαμβάνει τους καρπούς της προσπάθειάς του και του πείσματος που έδειξε για να πετύχει.

Εουσέμπιο

Εφυγε από τη ζωή τις πρώτες μέρες του 2014. Ο μεγαλύτερος Πορτογάλος ποδοσφαιριστής. Ο «Μαύρος Πάνθηρας» που οδήγησε την Πορτογαλία στην 3η θέση του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 1966. Στην καριέρα του σκόραρε περισσότερα τέρματα από τις 614 αναμετρήσεις στις οποίες αγωνίστηκε και οδήγησε την Μπενφίκα στις πιο ένδοξες στιγμές της ιστορίας της.

Τα πρόσωπα που σημάδεψαν το αθλητικό 2014 [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 7

Ρόμπιν Φαν Πέρσι

Σε αυτόν ανήκει το καλύτερο γκολ του 2014. Ναι, αυτή η κεφαλιά κόντρα στην Ισπανία. Εκείνη η έμπνευση της στιγμής να απογειωθεί στην σέντρα του Μπλιντ για να προλάβει και να κρεμάσει τον Κασίγιας για το 1-1. Ένα γκολ, το οποίο δυσκόλεψε περισσότερο από κάθε άλλο τους επαγγελματίες φωτογράφους. Δεν υπάρχει άλλωστε ούτε ένας που να απαθανάτισε την στιγμή που η μπάλα γίνεται ένα με το κεφάλι του Ολλανδού.

Τα πρόσωπα που σημάδεψαν το αθλητικό 2014 [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 8

Κόμπι Μπράιαντ

Λένε ότι αντέγραψε τον Μάικλ Τζόρνταν σε όλα. Ακόμη και στο να βγάζει τη γλώσσα στο τέλος κάθε προσπάθειάς του. Ακόμη και αυτοί που το βλέπουν κακοπροαίρετα, δεν μπορούν παρά να παραδεχθούν ότι το έκανε εξαιρετικά. Γι' αυτό άλλωστε και στις 15 Δεκεμβρίου ξεπέρασε το πρότυπό του και έγινε ο 3ος σκόρερ στην ιστορία του ΝΒΑ σε ένα παιχνίδι κόντρα στην Μινεσότα, φτάνοντας τους 32.310 πόντους.

Ρενό Λαβιλενί

Χρειάστηκαν 21 ολόκληρα χρόνια για να σπάσει αθλητής το ρεκόρ του Σεργκέι Μπούμπκα στο άλμα επί κοντώ κλειστού στίβου. Το κατάφερε ο Ρενό Λαβιλενί στα μέσα του Φεβρουαρίου, περνώντας τον πήχη στα 6,16 στο Ντόνετσκ της Ουκρανίας. Αν το περίμενε ή όχι ας το κρίνει ο καθένας από την αντίδρασή του μόλις προσγειώθηκε στο στρώμα. Ο Μπούμπκα ήταν εκεί, παρακολουθούσε και χειροκρότησε κάπως αμήχανα...

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ελλάδα 2014 στιγμές Γιώργος Σαμαράς
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ